Super League 2– Football League: Στο τραπέζι η αναστολή αδειοδότησης

Share Button

Η διοργανώτρια θα προτείνει αναστολή αδειοδότησης λόγω κορονοϊού στην τηλεδιάσκεψη της ΕΠΟ.

Κρίσιμα ζητήματα τόσο για το μέλλον των πρωταθλήματων όσο και την λειτουργικότητα της νέας σεζόν θα απασχολήσουν την ΕΠΟ στην τηλεδιάσκεψη που θα γίνει την προσεχή Πέμπτη.

Από την Ομοσπονδία η ξεκάθαρη θέση, όπως αυτή μεταφέρθηκε στη mikriliga.com από το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Παναγιώτη Δημητρίου, είναι πως «οι επιστήμονες θα αποφασίσουν για την επιστροφή στην κανονικότητα».

Στο κομμάτι αυτό, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις. Πρόθεση για επανέναρξη έχουν όλοι, όμως, αυτό θα κριθεί από την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και η απόφαση δεν αποκλείεται να διαφέρει από χώρα σε χώρα.

Αυτό φαίνεται να το έχουν αντιληφθεί ακόμα και οι υπεροσπονδίες. UEFA και FIFA δεν μπαίνουν στη διαδικασία να ορίσουν συγκεκριμένες ημερομηνίες διότι πολύ απλά δεν μπορούν να προβλέψουν τις εξελίξεις.

Τι κάνουν όμως; Προγραμματίζουν και σχεδιάζουν επιμήκυνση της σεζόν ώστε να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα όταν αυτό θα είναι εφικτό… Ακόμα και τον Σεπτέμβριο. Προσέξτε: μιλάμε για στόχο… κι αυτός έχει πάντα το υποθετικό σκέλος της.

Σε ό,τι αφορά την τηλεδιάσκεψη της ΕΠΟ, το κορυφαίο θέμα που θα τεθεί θα έχει να κάνει με τις αδειοδοτήσεις. Υπάρχουν ήδη κάποιες σκέψεις και θα αναλυθούν όλα τα ενδεχόμενα.

Προκύπτει κατά πηγές της mikriliga.com πως συντεταγμένα η ηγεσία της Super League 2 και της Football League θα καταθέσει πρόταση αναστολής της αδειοδότησης για την επόμενη αγωνιστική περιόδο.

Η πρόταση αποτελεί μια λογική εισήγηση δεδομένης και της κατάστασης λόγω κορονοϊού που δημιουργεί έξτρα οικονομικά θέματα στις ομάδες. Αυτά δηλαδή που δεν είχαν υπολογίσει εξαιτίας του «λουκέτου» στα πρωταθλήματα για λόγους δημόσιας υγείας.

Στην ΕΠΟ ήδη κυκλοφορεί πως έχουν κατατεθεί κι άλλες προτάσεις από την ίδια την επιτροπή αδειοδότησης. Η αναστολή της διαδικασίας, αποτελεί έστω κι ανεπίσημα, «εντολή» της UEFA και θα εφαρμοστεί.

Μένει να ξεκαθαριστεί ο τρόπος που θα γίνει αυτό καθώς τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά πλέον στις ομάδες που έχουν τη δική τους «χασούρα» με το φονικό ιό.

Σημειώστε πως για οποιαδήποτε αλλαγή σε ζητήματα αδειοδότησης απαιτείται και η έγκριση της UEFA που μπορεί να έχει εκφράσει πρόθεση αναστολής αλλά για την ώρα παραμένει άγνωστος ο «μπούσουλας» που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ομοσπονδίες.

Μεταξύ των προτάσεων είναι και η απάλειψη του -6 για όσες ΠΑΕ της Super League 1 δεν αδειοδοτηθούν, καθώς και μια σειρά από αλλαγές στους κανονισμούς αδειοδότησης, προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκες.

Για παράδειγμα στην Super League 2 φέρεται να έχει προταθεί, όχι από τη διοργανώτρια, αλλά από την επιτροπή αδειοδότησης «η αναστολή του Άρθρου 45, δηλαδή της τακτοποίησης οφειλών προς εργαζομένους της προηγούμενης ΠΑΕ. Προς αποφυγή παρερμηνειών, δεν μιλάμε για απαλλαγή από την υποχρέωση πληρωμής των πιστωτών της προηγούμενης εταιρείας, αλλά για αναστολή του κριτηρίου μόνο για την τρέχουσα διαδικασία αδειοδότησης».

Όπως και να έχει, η πρόταση αναστολής θα γίνει από τον ισχυρό άνδρα της SL2-FL, Λεωνίδα Λεουτσάκο προκειμένου να θωρακιστούν σε οικονομικό επίπεδο και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ομάδες που ανήκουν στην Λίγκα.

Θυμίζουμε πάντως πως για την αδειοδότηση οι υποχρέωσεις των ΠΑΕ θα έπρεπε να έχουν καλυφθεί μέχρι το τέλος του προηγούμενου έτους, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

ΠΗΓΗ: www.mikriliga.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *