«Συγχαρητήρια» Κάτση προς Μενδώνη για την πλημμύρα στην Ακρόπολη: «Μνημείο αποτυχίας οι παρεμβάσεις σας»

Share Button

Τον πλημμελή σχεδιασμό εκ μέρους της υπουργού Πολιτισμού που οδήγησε στο επικίνδυνο έργο βιτρίνας της τσιμεντωποίησης της Ακρόπολης, με αποτέλεσμα τις σημερινές αποκαρδιωτικές εικόνες με τα συγκεντρωμένα νερά πάνω στον ιερό βράχο, στηλίτευσε στην ομιλία του στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Μάριος Κάτσης. 

Συγκεκριμένα το σχόλιο του βουλευτή έχει ως εξής:

«Κυρία Μενδώνη, να σας μεταφέρω θερμά συγχαρητήρια και πολλά μπράβο που σήμερα για πρώτη φορά -δεν θυμάμαι άλλη φορά-πλημμύρισε η Ακρόπολη. Συγχαρητήρια για το μη διαπερατό τσιμέντο μεγάλης έκτασης που ρίξατε στην Ακρόπολη, πολλά μπράβο που δεν είχατε προβλέψει παροχέτευση των ομβρίων υδάτων.

Τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με τους καταρράκτες που τρέχουν στο πρόχειρο και επικίνδυνο έργο βιτρίνας σας είναι ένα μνημείο αποτυχίας που θα σας συνοδεύει για πάντα και εσάς και την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Για τη διάταξη για τη μακροχρόνια μίσθωση ελληνικών αρχαιοτήτων στο εξωτερικό, ακούω τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να μιλούν για τουρίστες που θα έρθουν, για τα λεφτά που θα εισρεύσουν. Ένα σχόλιο: είναι ιδεολογικό κατάλοιπο της Δεξιάς που αντιμετωπίζουν οι βουλευτές της τον πολιτισμό με ένα σύνδρομο ψωροκώσταινας. Με μια αποικιοκρατική λογική του εκπατρισμού των αρχαιοτήτων μας και η αντίληψη του πολιτισμού ως ευκαιρία για να πουλήσουμε μαγνητάκια, τσολιαδάκια και κακοσχεδιασμένα κιτς σουβενίρ.

Η διάταξη που εισηγείσθε είναι αποικιοκρατική και αποδεικνύεται ότι όχι μόνο έχετε εμπορευματοποιήσει τον πολιτισμό, αλλά μαζί με την σημερινή πλημμύρα δείχνετε ότι δεν είστε ικανοί να περιφρουρήσετε και τα μεγάλης αξίας έργα πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η τραγική ειρωνεία σήμερα να ψηφίζεται αυτός ο νόμος και ταυτόχρονα να πλημμυρίζει η Ακρόπολη είναι μνημειώδης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *