Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δασκάλων για τις αλλαγές στα ολoήμερα σχολεία την Παρασκευή

Share Button

kathigitesΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, την προσεχή Παρασκευή, στη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, απαιτώντας την απόσυρση της υπουργικής απόφασης για τις αλλαγές στα ολοήμερα δημοτικά και στα νηπιαγωγεία (για να δημιουργηθεί ένα τμήμα, πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 14 παιδιά, αντί 7, όπως ίσχυε έως τώρα). Επίσης, η ΔΟΕ ζητεί την άμεση πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών.

Εξάλλου το θέμα των αλλαγών στη λειτουργία των ολοήμερων δημοτικών σχολείων από την επόμενη σχολική χρονιά, μέσω της κατάργησης του Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος, ανέδειξαν 35 βουλευτές της Ν.Δ. σε κοινοβουλευτική τους ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη.

Συγκεκριμένα ρωτούν: «Μετά την κατάργηση των πρότυπων σχολείων, την υποβάθμιση των πειραματικών, του ψηφιακού σχολείου και τώρα του ολοήμερου σχολείου ΕΑΕΠ – το νέο δημόσιο δημοτικό σχολείο “ενιαίου τύπου”, που οραματίζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, φέρει πλέον μόνιμα τα χαρακτηριστικά του “εξισωτισμού προς τα κάτω”, εις βάρος της μέσης οικογένειας εργαζομένων», αναφέρουν οι βουλευτές και ερωτούν τον κ. Φίλη πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει το κενό που θα δημιουργηθεί με την υποβάθμιση του ολοήμερου σχολείου ΕΑΕΠ (ιδίως μέσω της κατάργησης δραστηριοτήτων και ωρών διδασκαλίας στην ευέλικτη απογευματινή ζώνη), καθώς και ποια είναι η εξοικονόμηση θέσεων εκπαιδευτικών και άλλων πόρων που το υπουργείο προσδοκά με τα σχεδιαζόμενα μέτρα».

 

ΠΗΓΗ: www.aftodioikisi.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *