Συγκέντρωση του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» στην Κορύτιανη

Share Button

Σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Κορύτιανη, στην οποία συμμετείχε πλήθος χωριανών, παρέστη κλιμάκιο του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης». Η υποψήφια Πρόεδρος της Κοινότητας του Συνδυασμού μας, Γεωργία Πάσουλα – Σταύρου, καλωσόρισε το κλιμάκιο στο χωρίο και αναφέρθηκε στα κυριότερα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους του και τα οποία συνοπτικά είναι τα ακόλουθα:

1.Η ανεπάρκεια της παροχής ύδατος στην Άνω Κορύτιανη.

2.Η άσχημη κατάσταση του εσωτερικού οδικού δικτύου, αλλά και των αγροτικών δρόμων.

3.Η ελλιπής καθαριότητα και η προβληματική αποκομιδή των απορριμμάτων.

4.Ο κίνδυνος πλημμυρών εξαιτίας της υπερχείλισης του ποταμού Καλαμά, αλλά και λόγω της μη διευθέτησης των ρεμάτων που διασχίζουν το χωριό.

5.Η ανάγκη επέκτασης του Κοιμητηρίου ή λειτουργίας σε νέο χώρο.

6.Η ουσιαστική παύση της λειτουργίας του ΤΟΕΒ.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Συνδυασμού Παναγιώτης Νταής, ανέφερε τα στοιχεία του προγράμματος που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα από τα προαναφερόμενα προβλήματα, καθώς στις προτεραιότητες του Συνδυασμού είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων ύδρευσης, η εκτέλεση έργων εσωτερικής και αγροτικής οδοποιίας, η βελτίωση του συστήματος αποκομιδής απορριμμάτων, η οριοθέτηση των ρεμάτων και χειμάρρων.

Επίσης, ο κ. Νταής δεσμεύτηκε ότι ως νέα Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και της κεντρικής διοίκησης, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να δρομολογηθούν αποτελεσματικές λύσεις για την αποφυγή των πλημμυρικών κινδύνων, αλλά και για την επαναλειτουργία του ΤΟΕΒ.

Τέλος, ακολούθησε συζήτηση από την οποία προέκυψαν ενδιαφέρουσες προτάσεις όπως η λειτουργία μικρού λαογραφικού μουσείου σε αίθουσα του Σχολείου κ.α.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *