Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Θεσπρωτίας: 24ωρη απεργία την Τρίτη

Share Button

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ  καλεί σε μαζική συμμετοχή το σύνολο των εργαζόμενων, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας στην 24ώρη απεργία στις 24 Μαΐου 2022, με βασικό αίτημα την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών

Όλοι γνωρίζουν ότι η κατάσταση στους Δήμους έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι υπηρεσίες στενάζουν κάτω από την έλλειψη προσωπικού. Η εντατικοποίηση σε ορισμένα τμήματα έχει χτυπήσει κόκκινο. Πολλές αρμοδιότητες είναι αδύνατο να καλυφθούν με το προσωπικό των Δήμων και οι εργολάβοι τρίβουν τα χέρια τους για το ζεστό χρήμα που παίρνουν για να «καλύψουν τις ανάγκες των Δήμων». Η ευθύνη βαραίνει τη κυβέρνηση καθώς και τις Δημοτικές αρχές που τόσα χρόνια συνειδητά απαξιώνουν τις υπηρεσίες, με στόχο να διεισδύσουν πιο εύκολα οι εργολάβοι

Η υποστελέχωση των Δήμων δεν καλύπτεται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις επί σειρά ετών (εργαζόμενοι covid-19, ΚΔΑΠ,ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, Κοινωνικές δομές ΕΣΠΑ, σχολικές καθαρίστριες) αλλά με την μονιμοποίηση τους και την άμεση άρση της απαγόρευσης προσλήψεων .

Φτάνει πια με την κοροϊδία. Χρειάζεται άμεσα να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για να καλυφθούν οι άμεσες τεράστιες ανάγκες των Δήμων με ανθρώπινο δυναμικό.

Να μην αντιμετωπίζονται οι συμβασιούχοι συνάδελφοι ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας!

Οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, μας μιλούν για το Βοήθεια στο Σπίτι και τους συναδέλφους μας μέσω ΕΣΠΑ και αντί να απαιτήσουν εδώ και τώρα την μετατροπή των συμβάσεων τους σε Αορίστου Χρόνου ,προτείνουν στην κυβέρνηση προκηρύξεις πετώντας πολλούς συναδέλφους στην ανεργία. Από τις προηγούμενες προκηρύξεις (Β.Σ.Σ & 3Κ )δεν έμαθαν τίποτα; 

Παράλληλα, σε πολλά πρωτοβάθμια σωματεία Δήμων που ηγούνται οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού αρνούνται ακόμα και σήμερα να γράψουν τους συμβασιούχους ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Συνάδελφοι η απεργία δεν αφορά μόνο τους συμβασιούχους, μας αφορά όλους μας ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας. Ενιαία θα δώσουμε τον αγώνα για να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος μας.

Την Τρίτη 24 Μαΐου να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς, να σημάνει συναγερμός σε κάθε χώρο!  Να κατέβουν μαζικά οι συνάδελφοι στο δρόμο.

Ήρθε η στιγμή οι εργαζόμενοι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να απομονώσουμε τις δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Στον πόλεμο που μας κήρυξαν η δύναμη μας είναι η οργάνωση και ο συλλογικός αγώνας!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους μόνιμους και ΙΔΟΧ να πρωτοστατήσουν για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος από τους Δήμους.  Διεκδικούμε:

 • Καμία απόλυση συμβασιούχου.
 • Κατάργηση τώρα όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και μετατροπή των όλων συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 
 • Άμεση προκήρυξη θέσεων εργασίας μόνιμου προσωπικού για το σύνολο των υπηρεσιών.
 • Αυξήσεις στους μισθούς μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ώρη απεργία στις 24 Μαΐου 2022

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                  ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                                                 ΣΟΦΙΑ ΣΕΓΓΟΥΝΗ

1 response on Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Θεσπρωτίας: 24ωρη απεργία την Τρίτη

 1. Ο Πρόεδρος των Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Θεσπρωτίας, χωρίς να συγκαλέσει Δ.Σ., με την Ισχνή του πλειοψηφία, παίζει, για άλλη μία φορά παιχνίδια, στην πλάτη των Εργαζομένων.
  Αντί να καλέσει σε συστράτευση όλων των Εργαζομένων με συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην Αθήνα, όπου η φωνή διαμαρτυρίας και διεκδίκησης θα είναι ηχηρή, δρα διασπαστικά προς την Ομοσπονδία, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!!!
  Κάθε λογικά σκεπτόμενος κατανοεί τις επιδιώξεις του.
  Καλούμε τον Πρόεδρο των Εργαζομένων και τη ΔΑΣ Θεσπρωτίας να πράξουν, έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ, ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

  ΦΤΑΝΕΙ Η ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ!!! ΕΔΩ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *