Συμμετοχή του ΟΛΗΓ στο τελικό Συνέδριο του έργου MED-PCS στην Ταραγόνα της Ισπανίας

Share Button

IMG_4923Με τη συμμετοχή εκπροσώπων και των 2 Ελλήνων Εταίρων (Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας) του έργου “MED-PCS: Promotion of Port Community System in Mediterranean Traffic”, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Τελικού Συνεδρίου και των Τεχνικών – Εκπαιδευτικών Συναντήσεων, που διοργάνωσε η Λιμενική Αρχή της Ταραγόνα, στο πλαίσιο του έργου MED-PCS του Προγράμματος MED, το διήμερο 10 & 11 Ιουνίου 2015, στο Λιμάνι της Ταραγόνα στην Καταλονία.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου παρουσιάστηκαν οι δράσεις και τα αποτελέσματα του MED-PCS από τους 7 Εταίρους του έργου, που προέρχονται από 3 διαφορετικές χώρες της Μεσογείου (Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα). Επίσης, εκπρόσωποι από διάφορες Λιμενικές Αρχές της Ευρώπης (Βαρκελώνη, Ρότερνταμ, Καρθαγένη, Ταραγόνα, Μπάρι) μετέφεραν τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των PCS – Port Community Systems, στην Ισπανία, στην Ευρώπη αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το έργο MED-PCS συμβάλλει στην ανάπτυξη και εφαρμογή νέων λειτουργιών στα ήδη υπάρχοντα Λιμενικά Πληροφοριακά Συστήματα (Port Community Systems-PCS) τεσσάρων λιμανιών της Μεσογείου: της Ταραγόνα (Ισπανία), της Καρθαγένης (Ισπανία), του Μπάρι (Ιταλία) και της Ηγουμενίτσας (Ελλάδα). Μέσω του έργου MED-PCS τα 4 αυτά λιμάνια συνδέουν τα Πληροφοριακά Συστήματά τους μεταξύ τους και ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους.

IMG_4905

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.