Συμμετοχή της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας στην 5η Διεθνική Δραστηριότητα μάθησης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus +

Share Button
Στις 28 Μαρτίου έως 1 Απριλίου 2022, αντιπροσωπεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, με επικεφαλής την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, κ. Μαρίνα Μπέση, και τη συμμετοχή 6 εκπαιδευτικών, έλαβε μέρος στην 5η Διεθνική Δραστηριότητα μάθησης, διδασκαλίας και κατάρτισης (Transnational Learning, Teaching and Training Activity) που διεξήχθη στη Γρανάδα, Ισπανία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ201 με τίτλο Student Transition in Education Paths (S.T.E.P.) 2019-2022. Το Πρόγραμμα που συντονίζεται από τη Δ.Π.Ε. Θεσπρωτίας έχει ως στόχο να καταγράψει καλές εκπαιδευτικές πρακτικές που διευκολύνουν την ομαλή μετάβαση των μαθητών/μαθητριών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο στις επτά χώρες-εταίρους του προγράμματος.
Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας και του 2ουΔημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας καθώς και εκπρόσωποι της Διεύθυνσης, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα σχολεία “Cristo de la Yedra” και Colegio Público “Profesor Tierno Galván” προκειμένου να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό σύστημα της Ισπανίας και να παρακολουθήσουν βέλτιστες πρακτικές που αφορούν στη σχολική μετάβαση. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στους χώρους των σχολείων, συνομίλησαν με συναδέλφους εκπαιδευτικούς και αντάλλαξαν πληροφορίες, ιδέες και εμπειρίες.
Επιπλέον, οι εταίροι συζήτησαν σχετικά με την πρόοδο του προγράμματος και προχώρησαν σε αναλυτικό σχεδιασμό των επόμενων δραστηριοτήτων και κινητικοτήτων. Τέλος δεσμεύτηκαν για την υλοποίηση δράσεων διάχυσης προκειμένου να επικοινωνήσουν το πρόγραμμα S.T.E.P. στο ευρύτερο κοινό στις χώρες τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη Διεθνική Δραστηριότητα.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *