Συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας στον εορτασμό της πανελλήνιας εκστρατείας «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές»

Share Button

afisaΗ Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού στις δράσεις που σχεδίασε το 2014 με αφορμή την πανελλήνια εκστρατεία «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» που διοργανώνει η Διεύθυνση Μουσείων του ΥΠ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για σύζευξη της εκπαίδευσης με την Αειφόρο Ανάπτυξη, λαμβάνει μέρος και φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στον εορτασμό, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής τόσο στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και στο ευρύ κοινό.

Στο πλαίσιο του εορτασμού θα υλοποιηθούν σειρά δράσεων, οι οποίες επιδιώκουν την προώθηση της αρχής της ισόρροπης ανάπτυξης περιβάλλοντος και πολιτισμού και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς με την ενεργοποίηση όσο δυνατόν περισσότερων ομάδων πολιτών.

 

Σήμερα και αύριο αντίστοιχα, στον αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων θα υλοποιηθεί εκπαιδευτική περιήγηση για οργανωμένες σχολικές ομάδες Δ΄ ~ Στ΄ Δημοτικού με τίτλο «Στο θέατρο των αρχαίων Γιτάνων». Στόχος της δράσης είναι αφενός η γνωριμία των μαθητών με το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων, το οποίο βρίσκεται εντός του ομώνυμου αρχαιολογικού χώρου σε μία θέση ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, και αφετέρου η ενημέρωσή τους για ζητήματα μέριμνας για την προστασία των αρχαίων μνημείων και του φυσικού περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σύντομη περιήγηση στα σημαντικότερα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στον χώρο του θεάτρου.

Διάρκεια προγράμματος: 1.30 ώρα

Ώρες υλοποίησης: 9:30 ~ 11:00

Υπάρχει διαθέσιμο φυλλάδιο για τον εκπαιδευτικό και τον μαθητή

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Παράλληλα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας θα συνεχιστεί η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Παίζω με τα ζώα του Μουσείου», το οποίο σχεδιάστηκε με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2015 και υλοποιείται καθημερινά από τις 18 Μαΐου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείου και Α΄ Τάξης Δημοτικού Σχολείου και περιλαμβάνει ευχάριστες εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε συνάφεια με αντιπροσωπευτικά εκθέματα της

Μόνιμης Έκθεσης που απεικονίζουν ή αναπαριστούν διαφορετικά είδη του ζωϊκού βασιλείου. Το πρόγραμμα επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς μας φίλους σε θέματα προστασίας και σεβασμού του περιβάλλοντος και να αναδείξει την πολυεπίπεδη και διαχρονική σχέση του ανθρώπου με τα ζώα.

Διάρκεια προγράμματος: 1.30 ώρα Ώρες υλοποίησης: 9:00 ~ 13:00

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *