Συμπληρώνουν τέσσερις μήνες αποχής οι δικηγόροι της Θεσπρωτίας-Δηλώσεις του προέδρου Κώστα Σιντόρη

Share Button

ΦΩΤΟΠερισσότερους από τέσσερις (4) μήνες αποχής από τα καθήκοντά τους συμπληρώνουν οι δικηγόροι του Νομού Θεσπρωτίας.

Μιλώντας στον Θεσπρωτικό Παλμό ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κώστας Σιντόρης αναφέρθηκε στον αγώνα του κλάδου ενάντια στο ασφαλιστικό, που μπήκε αισίως στον τέταρτο μήνα διεκδικήσεων, με αποχή από τα δικαστήρια, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθούν οι δίκες σε όλη τη χώρα.

“Αυτοί που πλήττονται κατά κύριο λόγο είναι οι νέοι δικηγόροι. Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο προβλέπει για τα δύο πρώτα χρόνια μείωση στο ποσοστό παρακράτησης για την ασφάλισή τους. Η διάταξη αυτή δεν υπήρχε αρχικά στο προσχέδιο αλλά προστέθηκε στη συνέχεια. Στη πραγματικότητα όμως δεν πρόκειται για μειώσεις, καθώς μιλάμε για ένα ποσό το οποίο ναι μεν δεν θα καταβληθεί άμεσα αλλά θα οφείλεται μέχρι το τέλος του ασφαλιστικού βίου του ασφαλισμένου. Μιλάμε για κανονική κοροϊδία” και συνεχίζει: “Η δήλωση-παραδοχή του κ. Κατρούγκαλου ότι είναι ταξικός αποστάτης είναι ενδεικτική των προθέσεών τους και των επιδιώξεων τους. Θέλουν να εξαφανίσουν την μεσαία τάξη”.

Ο κ. Σιντόρης παραδέχεται ότι το δικηγορικό σώμα έχει καταπονηθεί από την παρατεταμένη απεργία, ωστόσο τονίζει ότι η αποχή είναι ο μοναδικός μοχλός πίεσης προκειμένου να μην ψηφιστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ή να υπάρξουν αλλαγές και τροποποιήσεις προς το καλύτερο. “Οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές δεν θα επιτρέψουν σε κανένα σχεδόν δικηγορικό γραφείο να λειτουργήσει και θα οδηγήσει πολλούς δικηγόρους στη Θεσπρωτία να εγκαταλείψουν το επάγγελμα”, λέει χαρακτηριστικά.

Ενδεικτικά, οι υποθέσεις που δεν εκδικάζονται σχετίζονται με δεκάδων ειδών διαφορές όπως οι διεκδικήσεις διατροφών και εργατικών εισφορών, οφειλόμενα χρήματα από εμπορικές συναλλαγές, χρέη προς το Δημόσιο, ακόμη και υποθέσεις ανάθεσης επιμέλειας τέκνου.
Ωστόσο, εξαιρούνται υποθέσεις στις οποίες συντρέχει περίπτωση παραγραφής του αδικήματος ή συμπλήρωσης ορίου προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *