Συμβολική κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου Ηγουμενίτσας την Πέμπτη

Share Button

dikastirioΣε συμβολική κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου θα προχωρήσουν οι δικηγόροι τoυ Νομού Θεσπρωτίας την Πέμπτη  ημέρα γενικής απεργίας και ώρες 11-13 κλιμακώνοντας έτσι τις κινητοποιήσεις τους διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο Νόμου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Παράλληλα θα απέχουν από τα καθήκοντά τους έως και την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου μετά από απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση μετά από την Ολομέλεια έχει ως εξής:
«Το δικηγορικό σώμα επανέλαβε την θέση του ότι ένας ουσιαστικός διάλογος προϋποθέτει την απόσυρση του προσχεδίου της κυβέρνησης και την έναρξη των συζητήσεων από μηδενική βάση.
Οπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ολομέλειας Β. Αλεξανδρής, δεν μπορεί να συνιστά βάση διαλόγου για ένα βιώσιμο και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα, το σημερινό προσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο καταστρατηγεί θεμελιώδεις αρχές του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, είναι αναξιόπιστο, στερείται αναλογιστικής μελέτης και οδηγεί απροσχημάτιστα σε δήμευση του εισοδήματος των δικηγόρων.
Κατόπιν διαλογικής συζήτησης, η Ολομέλεια αποφάσισε ομόφωνα την συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και την Δευτέρα, 8/2/2016.
Επίσης την Παρασκευή, 5/2/2016, θα συνεδριάσει εκ νέου η Συντονιστική Επιτροπή για να εκτιμήσει τα νέα δεδομένα που τυχόν προκύψουν»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *