Συνάντηση Μ.Κάτση με αντιπροσωπεία αγροτών και παραγωγούς εσπεριδοειδών από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό της Σαγιάδας

Share Button

Σήμερα είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με αντιπροσωπεία αγροτών και παραγωγούς εσπεριδοειδών από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό της Σαγιάδας.

Δυστυχώς όσο περνάει ο καιρός, τα προβλήματα αντί να λύνονται πολλαπλασιάζονται, απειλόντας πλέον ευθέως τη βιοσιμοτητα του κλάδου. Οι παραγωγοί, οι οποίοι αντιμετώπισαν πέρισυ την ιδιαίτερα μειωμένη ζήτηση λόγω των προβλημάτων στις εξαγωγες που έφεραν τα περιοριστικά μέτρα, την έλλειψη εργατικών χεριών εξαιτίας του κλειστού τελωνείου στο Μαυρομάτι Επι μήνες, αλλά και τις αθέμιτες πρακτικές των μεγαλεμπόρων, είδαν τη σοδειά τους να πουλιέται σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και κάτω από το κόστος παραγωγής.

Με ανοιχτές ακόμα τις πληγές από αυτή την καταστροφική χρονιά, και χωρίς καμία στήριξη από την Πολιτεία, εφέτος έχουν να αντιμετωπίσουν την διαφαινόμενη ακαρπία, καθώς και τις μεγάλες αυξήσεις τιμών σε λιπάσματα και πετρέλαιο. Η κατάσταση λοιπόν έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Οι παραγωγοί είναι σε απόγνωση και το μόνο που ζητούν είναι μέτρα στήριξης από την Πολιτεία ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν κάτω από αυτές τις ασφυκτικές συνθήκες. Η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πρέπει να δράσουν άμεσα, στηρίζοντας έμπρακτα τα εισοδήματα των παραγωγών εσπεριδοειδών, ενός κλάδου του πρωτογενή τομέα, εξαιρετικά σημαντικού για ολόκληρη την οικονομία της Θεσπρωτίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *