Συνάντηση Παναγιώτη Νταή με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Αδελφότητας Αποδήμων Μαργαριτίου – Περιχώρων

Share Button
Με τον Ηλία Νικολάου και τον Σωτήρη Χήρα, Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο αντίστοιχα της Αδελφότητας Αποδήμων Μαργαριτίου – Περιχώρων, συναντήθηκε ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» Παναγιώτης Νταής.
Οι κ.κ. Νικολάου και Χήρας, ενημέρωσαν τον Π. Νταή για την πρόθεση να δημιουργηθεί μια ζωντανή και δυναμική αδελφότητα αποδήμων, που θα εκπονήσει και θα υποβάλλει προτάσεις προς τους τοπικούς φορείς, για την ανάπτυξη της περιοχής Μαργαριτίου, όπως επίσης θα αναλάβει δράσεις προβολής των αξιοθέατων αυτής.
Ο Π. Νταής από την πλευρά του, καλωσόρισε την πρωτοβουλία της Αδελφότητας και τόνισε ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας, πρέπει να υποστηρίξει ενεργά την προσπάθεια, η οποία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα της περιοχής και οι δύο πλευρές συμφώνησαν για την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού και του αναδασμού του κάμπου, την προστασία και αξιοποίηση της λίμνης Καλοδικίου, την ανάδειξη των μνημείων της πολιτιστικής κληρονομιάς (Κάστρο και Τζαμί Μαργαριτίου, κτήρια παλιών Δημοτικών Σχολείων, Λαογραφικό Μουσείο Μαργαριτίου κ.α.), την αναβάθμιση του παράκτιου άξονα Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας, τη σύνδεση Ελευθερίου – Λιβαδαρίου – Πάργας, καθώς και την ορθολογική αξιοποίηση των δημοτικών προς όφελος της ανάπτυξης της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *