Συνάντηση για την Παράκαμψη Ηγουμενίτσας

Share Button

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος συναντήθηκε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εγνατίας Α.Ε. κ. Κωνσταντίνο Κουτσούκο και την Διευθύντρια Μελετών κα Ουρανία Κουρουμλή – Arend,  προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των οριστικών μελετών του κάθετου άξονα Ηγουμενίτσας – Μαυρομάτι και ειδικότερα για το τμήμα που αφορά στην παράκαμψη της Ηγουμενίτσας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, σε συνέχεια της στενής συνεργασίας και επικοινωνίας του Δήμου με την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε., η οποία έχει και την αρμοδιότητα για την εκπόνηση του έργου. Το σύνολο των μελετών που εκπονείται για πρώτη φορά θα αποτελέσει ουσιαστικά το καθοριστικό βήμα για την υλοποίηση του Περιφερειακού.

Παράλληλα ενεχείρισαν στον Δήμαρχο το απαντητικό έγγραφο σχετικά με το βαθμό ωρίμανσης και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των μελετών. (https://www.dropbox.com/s/byj22trm3gkq7n8/egnatiaegr.pdf?dl=0 )

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία των μελετών και την ολιστική προσέγγιση του Περιφερειακού. Εκτιμώντας ότι το σύνολο των μελετών της Α’ Φάσης θα έχει ολοκληρωθεί τον προσεχή Αύγουστο, η Δημοτική Αρχή ενεργεί κατάλληλα για την επίτευξη κάθε πιθανής χρηματοδότησης, που θα επιτρέψει την περαιτέρω ενίσχυση της μετατροπής της Ηγουμενίτσας σε σημαντικό διαμετακομιστικό κόμβο, ενώ παράλληλα θα δώσει ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *