Συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα αγροτών Θεσπρωτίας στην Παραμυθιά (+ΦΩΤΟ, +VIDEO)

Share Button

P1011672Ανοιχτή συζήτηση για τα νέα μέτρα που αφορούν τους αγρότες πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στην Παραμυθιά ύστερα από κάλεσμα/πρόσκληση της συντονιστικής επιτροπής αγροτών Θεσπρωτίας.

Μεταξύ άλλων έγινε ενημέρωση για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και την συνάντηση μελών του Πανελλήνιου συντονιστικού με τον Υπουργό Αγροτική Ανάπτυξης και τροφίμων.
Μεταξύ άλλων έδωσαν το παρών και μίλησαν ο Γεράσιμος Λιώλης που εκπροσώπησε την Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, ο Γιώργος Διδάγγελος που εκπροσώπησε τον ΣΕΚ, ο Ταξιάρχης Μπρούβας από τον Σύνδεσμο Αγελαδοτροφων Πρέβεζας-Φιλιππιάδας και ο Κωνσταντίνος Τόπας που εκπροσώπησε την ομοσπονδία κτηνοτροφικών συλλόγων Θεσσαλίας.

Ολοι οι ομιλητές εξέφρασαν την ανησυχία τους και τις διαμαρτυρίες τους για τα επικείμενα μέτρα ενώ ζήτησαν από όλους τους παρευρισκόμενους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. “Ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι. Ως εδώ και μη παρέκει. Αν περάσουν αυτά τα μέτρα, θα σημάνουν τον οριστικό θάνατο της αγροτιάς και της κτηνοτροφίας. Δεν γίνεται να μείνουμε παθητικοί δέκτες και παρατηρητές”, υπογραμμίστηκε.

Μπορεί ο κλάδος της κτηνοτροφίας να βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι με τις αλλαγές που προβλέπονται να είναι σαρωτικές και επώδυνες, ωστόσο η προσέλευση δεν ήταν η αναμενόμενη.

P1011676

 

 

 

 

 

 

 

 

“Αντιστεκόμαστε στον θάνατο μας” ήταν το μήνυμα της προέδρου του κτηνοτροφικού συλλόγου Θεσπρωτίας Μυρτώ Λύκα με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. “Το μήνυμα είναι κοινό όλοι μαζί προχωράμε ενωμένοι κ αντιστεκόμαστε σε ένα πράγμα. Θέλουμε να παράγουμε και θέλουμε να ζήσουμε, αντιστεκόμαστε στον θάνατο μας….. Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε!!!!” έγραψε χαρακτηριστικά η Μυρτώ Λύκα δίνοντας τον τόνο και το στίγμα της συνάντησης.

Δείτε παρακάτω μερικά στιγμιότυπα από την συνέλευση από την κάμερα του agrotes.eu: 

Η έναρξη της συνέλευσης από την πρόεδρο του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Μυρτώ Λύκα

Η ομιλία του Κωνσταντίνου Τόπα 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *