Συνάντηση του υποψήφιου Δημάρχου Ηγουμενίτσας Παναγιώτη Νταή με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αλέκο Πάσχο

Share Button

Συνάντηση εργασίας του επικεφαλής του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» και υποψήφιου Δήμαρχου Ηγουμενίτσας Παναγιώτη Νταή, με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλέκο Πάσχο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη όπου ο κ. Νταής ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δράσεις του Επιμελητηρίου, καθώς και για τον προγραμματισμό των ενεργειών και δραστηριοτήτων για το νέο έτος 2023.
Ο κ. Νταής εξέφρασε την βαθύτατη εκτίμηση για το μεγάλο έργο που επιτελεί το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και η Διοίκησή του, μέσω του οποίου υποστηρίζονται ενεργά οι επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά και βοηθείται καταλυτικά η αναπτυξιακή προοπτική του τόπου.
Ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων, συζητήθηκαν ακόμη θέματα που αφορούν τη στρατηγική διεκδίκησης των μεγάλων έργων που χρειάζεται η περιοχή για να διασφαλιστεί η σταθερή αναπτυξιακή της πορεία (σιδηροδρομική σύνδεση, ολοκλήρωση εμπορικού λιμένα, σύνδεση Εγνατίας Οδού με ελληνοαλβανικά σύνορα – περιφερειακή οδός Ηγουμενίτσας, δρόμος Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας, υδατοδρόμιο, Εμπορευματικό κέντρο – logistics, λειτουργία πανεπιστημιακού τμήματος, ελικοδρόμιο κ.α.), καθώς και των αντισταθμιστικών ωφελειών από τη λειτουργία του ΟΛΗΓ, υπό ιδιωτική διοίκηση (ανάπτυξη τουρισμού κρουαζιέρας και συνεδριακού τουρισμού, υλοποίηση έργων βελτίωσης των υποδομών στα καταφύγια σκαφών, κατασκευή και λειτουργία Μαρίνας, συνεργασία και ειδική τιμολογιακή πολιτική για τις επιχειρήσεις της Θεσπρωτίας κ.α.).
Επίσης, ανταλλάχθηκαν απόψεις για τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής προβολής της περιοχής, με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων, τόσο των παραδοσιακών (όπως συμμετοχή σε εκθέσεις, εκδηλώσεις, συνέδρια κ.α., εκδόσεις, δημοσιεύσεις κ.τ.λ.) όσο και των σύγχρονων ψηφιακών και διαδικτυακών (internet, social media κ.α.). Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη για το σχεδιασμό και την εκτέλεση ουσιαστικών έργων υποδομής, αλλά και άλλων πρωτοβουλιών, μέσω των οποίων θα διευκολυνθεί η πρόσβαση προς τις παράλιες τουριστικές περιοχές του Δήμου (Πλαταριά, Σύβοτα, Πέρδικα κ.α.), όπου λειτουργεί και δραστηριοποιείται σημαντικό μέρος των τοπικών επιχειρήσεων, αλλά και θα αναβαθμιστεί το επίπεδο της ποιότητας ζωής τόσο των μονίμων κατοίκων, όσο και των επισκεπτών των περιοχών αυτών, ιδιαίτερα κατά την θερινή περίοδο.
Η συνάντηση έκλεισε με την υπόσχεση της συνέχισης της στενής συνεργασίας των δύο πλευρών. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η δυνατότητα πραγματοποίησης διευρυμένης συνάντησης μεταξύ στελεχών του Επιμελητηρίου και εκπροσώπων του συνδυασμού, προκειμένου να εξετασθούν με λεπτομέρεια οι προτάσεις του συνδυασμού που αφορούν την υποστήριξη της τοπικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *