Σύναψη προγραμματικών συμβάσεων της Περιφέρειας με Φορείς της Ηπείρου ενέκρινε η Επιτροπή Περιβάλλοντος

Share Button

PERIFEREIA IPIROUΤη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων, με τις οποίες αντιμετωπίζονται ζητήματα που αφορούν τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, καθώς και την καθημερινότητα των πολιτών, ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η Επιτροπή ενέκρινε επίσης την υλοποίηση μελέτης από την Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε. για το «Πρόγραμμα προώθησης του Τουρισμού με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα (campervan), σε συνδυασμό με ποδηλατικές και πεζοπορικές διαδρομές». Όπως ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής η Πρόεδρος της, Αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη, στο πλαίσιο της μελέτης θα καταγραφούν οι διαδρομές και οι υποδομές εξυπηρέτησης των αυτοκινούμενων τροχόσπιτων, σε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής, με στόχο την ένταξη και υλοποίησή τους μέσα από χρηματοδοτικά μέσα. Ανάλογη καταγραφή προβλέπεται και για τις ποδηλατικές διαδρομές. Η μελέτη αφορά την Π.Ε. Ιωαννίνων, όμως αντίστοιχες δράσεις δρομολογούνται ήδη και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες. Τα αποτελέσματα της δράσης θα ενταχθούν στον ευρύτερο τουριστικό σχεδιασμό της Περιφέρειας, συμπλήρωσε η κ. Καλογιάννη.

Ένα άλλο ζήτημα στο οποίο εστίασε την τοποθέτησή της η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τ. Καλογιάννη και με αφορμή τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας με το Δήμο Πρέβεζας, ήταν αυτό των αδέσποτων ζώων: “Πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα” τόνισε. “Η Περιφέρεια συνεργάζεται για την αντιμετώπισή του με το Δήμο Ιωαννιτών και η συνεργασία αυτή επεκτείνεται και με το Δήμο Πρέβεζας. Πρόκειται όμως για ένα κοινωνικό θέμα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί με διαφορετικό τρόπο”, κατέληξε.

Αναλυτικά:

Eγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις των υφιστάμενων προγραμματικών συμβάσεων για τα έργα:

«Κατασκευή στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.)», λόγω ένταξης του έργου «ως έργο γέφυρα» στο ΕΣΠΑ 2014-2020.( Συμβαλλόμενοι Περιφέρεια Ηπείρου – ΕΛΕΠΑΠ).
«ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΦΥΤΟΠΑΘΟΓΟΝΩΝ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΥΚΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ» (ακρωνύμιο: LABACCRED-TEIEP-02). (Συμβαλλόμενοι φορείς Περιφέρεια Ηπείρου- ΤΕΙ Ηπείρου.
«ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ–ΠΑΡΑΣΙΤΟΛΟΓΙΑΣ-ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΜΩΔΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ» (ακρωνύμιο: LABACCRED-TEIEP-01)». (Συμβαλλόμενοι Περιφέρεια Ηπείρου- ΤΕΙ Ηπείρου)
«Δημιουργία νέων λειτουργικών τροφίμων από γαλακτοκομικά προϊόντα (τυριά, γιαούρτι κλπ.) με β-γλουκάνες ή σκόνη εδώδιμων φαρμακευτικών μανιταριών της Περιφέρειας Ηπείρου»,συνολικού ποσού 71.856,60€, ως προς τα συμβαλλόμενα μέρη, πραγματοποιείται σύναψη μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛ.Γ.Ο.) –ΔΗΜΗΤΡΑ.
«Συλλογή , αναγνώριση, ταυτοποίηση και αξιοποίηση αυτοφυών μανιταριών της Περιφέρειας Ηπείρου με έμφαση στη διερεύνηση της περιεκτικότητας βιοδραστικών πολυσακχαριτών (β-γλουκάνες)»,συνολικού ποσού 69.519,60€ (με ΦΠΑ) ως προς τα συμβαλλόμενα μέρη, πραγματοποιείται σύναψη μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛ.Γ.Ο.) –ΔΗΜΗΤΡΑ.
Γνωμοδοτήσεις επί Μ.Π.Ε.

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, γνωμοδότησε θετικά επί του περιεχομένου των φακέλων Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των έργων:

Εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιομάζας (βιοέλαια ή βιορευστά), ισχύος 100 KW, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «Μάρα» της Τ.Κ. Καρβουναρίου του Δήμου Σουλίου,Π.Ε. Θεσπρωτίας».
Συντήρηση κόμβου εθνικής οδού Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας προς Αμμουδιά»,Δ.Ε. Φαναρίου, Δ. Πάργας, Π. Ε. Πρέβεζας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *