Συναυλία Διαμαρτυρίας Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας για την πώληση του λιμανιού

Share Button

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση – συναυλία που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας  την Τρίτη 11/08/20 στον παραλιακό χώρο της Ηγουμενίτσας με σύνθημα «Όχι το λιμάνι και το παραλιακό μέτωπο σε επιχειρηματικούς ομίλους. Λιμάνι – λαϊκή περιουσία για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών».

Το Ε.Κ.Θ. με την εκδήλωση αυτή πρωτοστάτησε άλλη μια φορά  στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων  ενημερώνοντας τους κατοίκους της πόλης για το προωθούμενο έγκλημα καλώντας σε αγώνα .

Αλλά και με την υπέροχη μουσική συναυλία που ακολούθησε ανέδειξε ,το πώς αυτός ο παραλιακός χώρος που παραχωρείται για επιχειρηματική δραστηριότητα, μπορεί  να αξιοποιηθεί για να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες για πολιτισμό, για αναψυχή, για ανάπαυση. Πράγμα που φάνηκε και από την συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση.

 Έδειξε δε στη πράξη, με τον τρόπο οργάνωσης της εκδήλωσης, ότι με «πειθαρχημένη απειθαρχία» το εργατικό λαϊκό κίνημα μπορεί να έχει δράση και να διεκδικεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.   

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σωτήρης Γκίκας πρόεδρος του Ε.Κ.Θ. ο οποίος  τόνισε :

«…Είναι σαφές ότι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από την υλοποίηση των σχεδίων που δρομολογούνται για την παράδοση του λιμανιού και κομματιών του παραλιακού μετώπου σε επιχειρηματικούς ομίλους και τη λειτουργία τους με τα κριτήρια που επιβάλλουν τα συμφέροντα τους.

Ήρθε η ώρα να εμπιστευτούμε τις δυνάμεις μας, να μην εγκλωβιστούμε σε ψευτοαντιπαραθέσεις που έχουν ξεσπάσει μεταξύ των αστικών κομμάτων, σε αποσπασματικές προσεγγίσεις. Να πεισμώσουμε και να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να οργανωθεί μαζικός αγώνας ενάντια στην παράδοση του λιμανιού και κομματιών του παραλιακού μετώπου σε επιχειρηματικούς ομίλους. Ενάντια στους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς που επιβαρύνουν την περιοχή της Ηγουμενίτσας και οδηγούν σε νέους κινδύνους για τη υγεία, την ζωή, την εργασία και τα δικαιώματά μας. Ενάντια στην πολιτική της ΕΕ για την «απελευθέρωση» των λιμενικών υπηρεσιών. Ενάντια στα σχέδια που απειλούν μια παραλιακή πόλη ουσιαστικά να μην έχει πρόσβαση στην θάλασσα.

Ήρθε η ώρα γιατί σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, το λιμάνι να είναι περιουσία του λαού για την ικανοποίηση των αναγκών του με σύγχρονες υποδομές και αξιοποίηση των τεχνολογικών δυνατοτήτων προς όφελος της λαϊκής ευημερίας.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί σε αγώνα με τη σημαία του αύριο, με τη σημαία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών για να διεκδικήσουμε:

 

  • Ούτε μια σπιθαμή του λιμανιού και της χερσαίας ζώνης σε επιχειρηματικούς ομίλους
  • Ελεύθερη πρόσβαση του λαού στη θάλασσα. Καμιά επιχειρηματική και εμπορική δράση στους ελεύθερους χώρους. Όλοι οι χώροι να αναπλαστούν με αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση για τις λαϊκές ανάγκες και την αναβάθμιση του δικαιώματος των διακοπών και της αναψυχής για τα λαϊκά στρώματα….»

 

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από ντόπιους μουσικούς. Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας ευχαριστεί θερμά τους μουσικούς που συμμετείχαν στην εκδήλωση και έδωσαν μια άλλη νότα στο περιεχόμενο της. Οι μουσικοί που συμμετείχαν αφιλοκερδώς είναι οι :

 

  1. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (ΤΡΑΓΟΥΔΙ)
  2. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΥΣΗΙΔΑ (ΤΡΑΓΟΥΔΙ)
  3. ΓΚΟΓΚΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ (ΤΣΕΛΟ)
  4. ΜΗΤΣΕΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (ΤΡΑΓΟΥΔΙ)
  5. ΝΤΑΛΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΚΙΘΑΡΑ)
  6. ΝΤΑΛΛΑΣ ΩΡΙΩΝΑΣ (ΤΡΑΓΟΥΔΙ)
  7. ΣΩΤΗΡΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΣΑΞΟΦΩΝΟ)
  8. ΤΖΟΒΑΡΑ ΒΑΡΒΑΡΑ (ΤΡΑΓΟΥΔΙ)

Και ο μικρός  ΩΡΙΩΝΑΣ ΝΤΑΛΛΑΣ που ουσιαστικά «έκλεψε» την παράσταση με την ερμηνεία του στο τραγούδι «ανθρωπάκος».

 

Αποσπάσματα από την εκδήλωση στο κανάλι του Εργατικού Κέντρου στο YouTube:

 

https://www.youtube.com/results?search_query=%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF+%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF+%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%B1%CF%83

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *