Συνεχίζει τις επαφές του ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Άλκης Λάμπρου

Share Button
Σε συνέχεια των προγραμματισμένων επαφών του και επί τόπιας εξέτασης των θεμάτων που άπτονται της Ιχθυοκαλλιέργειας (τομέας ευθύνης του), ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλκιβιάδης Λάμπρου, είχε συνάντηση συνεργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας κ. Ιωάννου Στράτο, στην Πρέβεζα, παρουσία του προϊσταμένου Δ/νσης κ. Αυγέρη Ιωάννη και του Βιολόγου – Ιχθυολόγου κ. Ακοβιώτη Κωνσταντίνου.
Έγινε πλήρης και εμπεριστατωμένη συζήτηση για τα ζητήματα του δυναμικού κλάδου της Ιχθυοκαλλιέργειας και δόθηκαν στοιχεία για τα έργα- ενέργειες άμεσης προτεραιότητας, πίνακας φορέων και γενικά στοιχεία για τον αλιευτικό κλάδο και τις υπάρχουσες δομές. Η συνεργασία θα λάβει συστηματική μορφή, στα πλαίσια και της λειτουργίας της νέας θεματικής Αντιπεριφέρειας στον κλάδο της Ιχθυοκαλλιέργειας.
Τονίζεται η σημαντική παρέμβαση στην περιοχή με την έγκριση της επιτροπής οικονομικών, του από 29-4-2021 πρακτικού επιτροπής διαγωνισμού της από 22-04-2021 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την Κατασκευή του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Βελτίωση και εκσυγχρονισμός αλιευτικού καταφυγίου Μύτικα Δ. Πρέβεζας» προϋπολογισμού 2.875.000 € με Φ.Π.Α.
Υπήρξε επίσης η πρώτη συνάντηση συνεργασία με τον Διευθυντή της AVRAMAR κ. Κοντονάσιο Χαράλαμπο για θέματα των επιχειρήσεων στην περιοχή.
Σε συνέχεια της δραστηριότητάς του ο κ. Αλκιβιάδης Λάμπρου είχε συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον οποίο ενημέρωσε για τις πρόσφατες πρωτοβουλίες του και συζητήθηκαν τρόποι συστηματικής οργάνωσης της θεματικής Αντιπεριφέρειας του παραγωγικού κλάδου των Ιχθυοκαλλιεργειών.
Συνεργάστηκε επίσης με την Γενική Δ/ντρια κ. Φούφα Φιλιώ.
Η δράση και η συστηματική προσέγγιση των θεμάτων, θα συνεχιστεί με την ανάδειξη των προγραμματικών, οικονομικών ενισχύσεων που αφορούν τον κλάδο και την προώθηση ζητημάτων προς επίλυση από τα αρμόδια Υπουργεία και όργανα της Ε.Ε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *