Συνεχίζεται η ψηφιακή δράση «Μουσεία σε αλληλεπίδραση: Από τη Νικόπολη, στη Φωτική και το λιμάνι της» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Share Button
Ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων μπορεί να ολοκληρώθηκε, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας όμως η ψηφιακή δράση «Μουσεία σε αλληλεπίδραση: Από τη Νικόπολη, στη Φωτική και το λιμάνι της» συνεχίζεται μέχρι τις 31 Μαΐου 2022.
Δέκα αντικείμενα από τη μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας αλληλεπιδρούν και διαλέγονται, με τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας, με αντίστοιχο αριθμό εκθεμάτων από τη συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης. Μια διαφορετική θεματική περιήγηση που εστιάζει το ενδιαφέρον του επισκέπτη στην παράλληλη «ανάγνωση» δύο σημαντικών ρωμαϊκών πόλεων της αρχαίας Ηπείρου, της Φωτικής και της Νικόπολης.
Επισκεφθείτε τη μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας, σκανάρετε με τα κινητά σας τηλέφωνα τα κωδικοποιημένα αυτοκόλλητα (QR code) που θα συναντήσετε σε επιλεγμένα εκθέματα κατά την περιήγησή σας στις αίθουσες και τον αύλειο χώρο του μουσείου και αποκτήστε απομακρυσμένη πρόσβαση σε πληροφορίες για ομόλογα αντικείμενα της μόνιμης συλλογής του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης.
Η εφαρμογή είναι προσβάσιμη και στον παρακάτω σύνδεσμο (εκδοχή για κινητή συσκευή):
Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *