Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι μέχρι και το Σάββατο 14 Μαΐου

Share Button

dikigoroi diadilosiΣυνεχίζεται η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων έως και το ερχόμενο Σάββατο, 14 Μαΐου 2016 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που είναι ήδη στην Βουλή μετά από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, που συνεδρίασε ήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, κατά την σημερινή συνεδρίασή της επισημαίνει 6 σημεία αντίθεσης του δικηγορικού κόσμου τόσο στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο όσο και την κυβερνητική μεθόδευση ψήφισή τους.
Οι δικηγόροι διατυπώνουν την αντίθεσή τους στο ότι :
1.      Η εσπευσμένη ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο δεν αρμόζει σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία που σέβεται τους πολίτες και τις αρχές του κράτους δικαίου.
2.       Οι ρυθμίσεις του παραβιάζουν ευθέως το Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή δημόσια τάξη, όπως έχει γνωμοδοτήσει και το Ελεγκτικό Συνέδριο.
3.       Ελλείπουν αναλογιστικές μελέτες για το ΕΤΑΑ που να τεκμηριώνουν το ύψος των επιβαλλόμενων εισφορών και των παροχών.
4.      Επιβάλλονται δημευτικού χαρακτήρα επιβαρύνσεις για τους δικηγόρους, των οποίων η αξιοπρεπή διαβίωση και επαγγελματική υπόσταση τίθενται πλέον σε κίνδυνο.
6.     Οι εισφορές υπερδιπλασιάζονται  και οι παροχές υποδιπλασιάζονται και
7.    Οι φερόμενες “εκπτώσεις” δεν επιλύουν τα προβλήματα που συνεπάγεται το προτεινόμενο σύστημα.

 

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *