Συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας

Share Button

drepanoΣυνεδρίασε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας για συζήτηση και διατύπωση γνώμης στην αξιοποίηση της Παραλία Δρεπάνου Ηγουμενίτσας, μιας παραλία με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά που απαιτεί προστασία καθώς και εξειδικευμένες μορφές ανάπτυξης.

Διατυπώθηκαν και ακούστηκαν αρκετές ενδιαφέρουσες και ρηξικέλευθες απόψεις.

Στην αρχή μίλησε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πολύπλοκο και δαιδαλώδες ιδιοκτησιακό καθεστώς της παραλίας του Δρεπάνου όπου εμπλέκονται τέσσερις διαφορετικοί φορείς-το Ελληνικό Δημόσιο μέσω της Κτηματικής Υπηρεσίας, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ο Οργανισμός Λιμένα Ηγουμενίτσας και ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, ενώ στους περιορισμούς στην αξιοποίηση της παραλίας εξαιτίας της υπαγωγής μεγάλων κομματιών και τμημάτων της σε προστατευόμενη περιοχή Natura.

Υστερα το λόγο οι εκπρόσωποι της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πελόρους (Pelorus) που έχει αναλάβει και διεκπεραιώσει κατά καιρούς πολλές περιβαντολογικές δράσεις καθαρισμού και καλλωπισμού οι οποίοι παρουσίασαν ένα φιλόδοξο σχέδιο με πολλές ιδέες συνοδευόμενο από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.

Στη συνέχεια, μίλησε ο κ. Βαγγέλης Νικολάου που δραστηροποιείται επιχειρηματικά για χρόνια στο Δρέπανο και κατέθεσε τις δικές του προτάσεις από την εμπειρία του και την ενασχόλησή του.

Εν συνεχεία, το λόγο πήραν ο εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά ο οποίος επικεντρώθηκε στην περιβαντολογική διάσταση του θέματος και πως μπορεί να αξιοποιηθεί το Δρέπανο χωρίς να διαταραχθεί και να ζημιωθεί το περιβάλλον.

Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης:

Γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.
Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το δημοτικό συμβούλιο ή τον δήμαρχο.
Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.
Δύναται να διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιεχομένου των κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων οι οποίες εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 79 του Κ.Δ.Κ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *