Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δ. Ηγουμενίτσας

Share Button

Συνεδρίασε την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηγουμενίτσας με θέμα την ετοιμότητα των φορέων του Δήμου Ηγουμενίτσας για τον παγετό και τις πλημμύρες και με κοινή την πεποίθηση πως η άριστη συνεργασία, που υπάρχει μεταξύ των αρμόδιων φορέων, αποτελεί το κλειδί της αντιμετώπισης των έκτακτων φαινομένων.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η ένταση των ακραίων φαινομένων, που μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο και γενικότερα η μεταβολή των μετεωρολογικών συνθηκών, προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή, για την αντιμετώπιση της οποίας και για την ελαχιστοποίηση των συνεπειών της, ως Δημοτική Αρχή προχωρήσαμε σε σημαντικές παρεμβάσεις  όπως: η ένταξη για χρηματοδότηση και η ολοκλήρωση του ρέματος της Λάκκας, η εκπόνηση της μελέτης και η ένταξη για χρηματοδότηση του ρέματος της Γκούρας, η κατασκευή του οποίου θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα, η ολοκλήρωση της μελέτης του ρέματος Ξηροπόταμου και η ένταξη από την Περιφέρεια Ηπείρου σε χρηματοδότηση καθώς και παρεμβάσεις σε ρέματα που θωρακίζουν τον αστικό ιστό της πόλης. Παράλληλα, σε συνεργασία Δήμου και ΔΕΥΑΗ καθαρίστηκαν όλα τα φρεάτια ομβρίων. Για τον δε παγετό έχουμε ήδη προμηθευτεί αλάτι και αλυσίδες για συγκεκριμένα οχήματα του Δήμου μας, τα οποία είναι έτοιμα να παρέμβουν όπου χρειαστεί».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας, ο Διοικητής του Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Πάργας, Εκπρόσωποι του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, του ΔΕΔΔΥΕ, της Διεύθυνσης Δασών, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Απόστολος Τζώρτζης, οι ορισμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γεράσιμος Φουσέκης και Αναστάσιος Ρούσσης, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών και Σχεδίου Πόλης κ. Λάμπρος Γιαννακός και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Θεόδωρος Διαμάντης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *