Συνεδρίαση Δημοκρατικής Συμπαράταξης-Στο επίκεντρο η ολοκλήρωση της προετοιμασίας για την Προγραμματική Συνδιάσκεψη

Share Button

pasok-dimarΤο Κεντρικό Συντονιστικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συνεδρίασε σήμερα, Πέμτπη, με αντικείμενο την ολοκλήρωση της προετοιμασίας για την Προγραμματική Συνδιάσκεψη.

Στη συνεδρίαση, συζητήθηκαν τα προγραμματικά κείμενα και έγινε αναλυτικός απολογισμός για τις 50 δημόσιες εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία σε όλη τη χώρα.

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη προχωρά αποφασιστικά στον προγραμματικό εκσυγχρονισμό, την οργανωτική ανασυγκρότηση του χώρου με κεντρικό στόχο την ισχυροποίηση της σε όλη την κοινωνία (και τα κοινωνικά κινήματα)», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, «στη Συνδιάσκεψη με τη συμμετοχή των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, των Κινήσεων Πολιτών, με την ευρεία συζήτηση και επεξεργασία των θέσεων για την οικονομική κρίση, τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, την πορεία της Ευρώπης, τον νέο ρόλο του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την αναβάθμιση της Παιδείας, της Υγείας καθώς και τις προτεραιότητες στα ζητήματα του Περιβάλλοντος και της Οικολογίας θα δώσει νέο βηματισμό στο κοινό μας εγχείρημα. Οι θέσεις διαμορφώθηκαν μετά από εκτενή δουλειά περισσότερων των 200 μελών και φίλων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης».

Μάλιστα, το πολιτικό σχέδιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επιδιώκει την ενίσχυση ενός αυτόνομου και αυτοδύναμου ρόλου μιας ισχυρής, δημοκρατικής, σοσιαλιστικής Παράταξης απέναντι τόσο στις συντηρητικές πολιτικές της Ν.Δ., όσο και απέναντι στον αριστερό λαϊκισμό, τη δημαγωγία, τον κρατισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε μια δύσκολη συγκυρία κατά την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει προσχωρήσει χωρίς όρους στις πιο ακραίες απαιτήσεις των συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης, υιοθετώντας ακραίες αντικοινωνικές επιλογές, είναι αναγκαίο να διαμορφωθεί ένα νέο, σύγχρονο, προοδευτικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία ικανό να προχωρήσει στη διέξοδο από την κρίση με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και με σαφή Ευρωπαϊκή προοπτική», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Στη Συνδιάσκεψη αναμένεται να εγκριθεί – την Κυριακή το πρωί – η διακήρυξη με τις γενικές πολιτικές κατευθύνσεις. Το Σάββατο θα λειτουργήσουν workshops για τα εξής ζητήματα: Οικονομία, Κράτος-Αυτοδιοίκηση, Παιδεία, Ευρώπη, Κοινωνικό Κράτος, Πολιτικό Σύστημα και Περιβάλλον- Ποιότητα ζωής.

Στη Συνδιάσκεψη θα πάρουν μέρος πάνω από 1000 στελέχη που αποτελούνται από τις Κεντρικές Επιτροπές των κομμάτων και των κινήσεων, τις Γραμματείες των Περιφερειακών οργάνων, των θεματικών τομέων, των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών ενώσεων και της Αυτοδιοίκησης.

ΠΗΓΗ: www.ependisinews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *