Συνεδριάζει εκτάκτως το Δ.Σ. του Δήμου Ηγουμενίτσας την Δευτέρα για το θέμα της μεταφοράς των διαθεσίμων από τα ταμεία

Share Button

DIMARXEIO IGOUMENITSASΈκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, με σκοπό την έκδοση ψηφισμάτων που θα καταγγέλλουν την Π.Ν.Π., τόσο ως πολιτική πράξη, όσο κι ως προς το περιεχόμενό της.

Σε ενιαία γραμμή, δήμαρχοι και περιφερειάρχες αποφάσισαν την Τρίτη να μην εφαρμόσουν την επίμαχη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας πήρε αυτή την απόφαση μετά από επτάωρη συνεδρίαση, με τον Δημήτρη Μάρδα να δίνει το παρών κατά τις δύο πρώτες ώρες. Η απόφαση των δημάρχων να μην εφαρμοστεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ελήφθη με αυξημένη πλειοψηφία, με την ΚΕΔΕ να χαρακτηρίζει απαράδεκτη την ΠΝΠ, ενώ ζητά την άμεση απόσυρσή της και καλεί όλα τα δημοτικά συμβούλια της χώρας σε συνεδριάσεις.

Την ίδια απόφαση, να μην δώσουν ούτε ένα ευρώ από τα ταμειακά τους διαθέσιμα, πήραν και οι περιφερειάρχες στη συνεδρίασή τους. Η ΚΕΔΕ δεν θα εφαρμόσει την ΠΝΠ τουλάχιστον έως τις 7 Μαΐου, οπότε και θα γίνει το συνέδριό της, ενώ οι περιφερειάρχες ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και μέχρι τότε δεν θα υλοποιήσουν την ΠΝΠ. Την ίδια ώρα, εργαζόμενοι στους δήμους ετοιμάζουν κινητοποιήσεις και πορείες, την ημέρα που η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα πάει στη Βουλή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *