Συνέντευξη Γιάννη Λώλου στην έντυπη έκδοση του Θεσπρωτικού Παλμού

Share Button

P1010947Με μια μεγάλη συνέντευξη του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλου κυκλοφορεί το 10ο φύλλο της έντυπης έκδοσης του Θεσπρωτικού Παλμού.

Ευθύς, αφοπλιστικά ειλικρινής, χωρίς να μασάει τα λόγια του και ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο Γιάννης Λώλος στην συνέντευξη εφ’ολης της ύλης που παραχώρησε στον Θεσπρωτικό Παλμό.
Είχαμε την ευκαιρία με τον κύριο Λώλο να μιλήσουμε διεξοδικά για πολλά θέματα σε μια περίοδο πυκνών και καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων. Με μια φρέσκια κυβέρνηση, με δύο νέους βουλευτές στο Νομό Θεσπρωτίας μετά από πολλά χρόνια, με την διαπραγμάτευση με τους εταίρους να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και με πολλές και σαρωτικές αλλαγές που έχουν προαναγγελθεί και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, η τροφή για συζήτηση ήταν μπόλικη.
Την στιγμή που τον επισκεφθήκαμε στο γραφείο του, ήταν απορροφημένος στην οθόνη του υπολογιστή. Όπως μας αποκάλυψε, προσπαθούσε να αλιεύσει πληροφορίες για τις επερχόμενες αλλαγές στην αυτοδιοίκηση που σχεδιάζει η νέα κυβέρνηση. «Από τις αλλαγές αυτές και στον βαθμό που θα προχωρήσουν, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η βιωσιμότητα του Δήμου Ηγουμενίτσας. Κρατάμε στάση αναμονής και περιμένουμε να δούμε», μας είπε. Και όλα αυτά προτού την «βόμβα» που έριξε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης για το ενδεχόμενο διακοπής της κρατικής χρηματοδότησης των δήμων (διαβάστε σχετικά σε άλλο σημείο στη πρώτη σελίδα). Σύμφωνα πάντως με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας που διαθέτει μεγάλη εμπειρία από την αυτοδιοίκηση έχοντας διατελέσει και Δήμαρχος Μαργαριτίου για 8 χρόνια, ο «Καλλικράτης» χρειάζεται διορθωτικές παρεμβάσεις αλλά όχι σαρωτικές αλλαγές
Οι πρόσφατες πλημμύρες, οι ζημιές που προκλήθηκαν και η πρόοδος της αποκατάστασης ήταν σημαντικό μέρος της κουβέντας μας.
Η συζήτηση περί των οικονομικών του Δήμου είχε πολύ ενδιαφέρον. Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας δίνει μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη και θεωρεί πως το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και οι παραλίες μπορούν να αποτελέσουν εστίες ανάπτυξης και να συμβάλλουν στη καταπολέμηση της ανεργίας και στην αύξηση των τουριστών στην περιοχή. «Πρέπει από τώρα να εργαστούμε για να μην χάσουμε το τραίνο της ανάπτυξης. Το νέο ΕΣΠΑ ανοίγει το 2016 σε επίπεδο προσκλήσεων και οφείλουμε ως τότε να ετοιμάσουμε μελέτες για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την εκτέλεση αναπτυξιακών έργων», υπογράμμισε. Προκειμένου να υλοποιήσει όσα σχεδιάζει, ποντάρει στην αγαστή συνεργασία και των δύο βουλευτών του Νομού με τους οποίους είχε ήδη τις πρώτες επαφές.

Επίσης μπορείτε να διαβάσετε πλούσιο φωτορεπορτάζ από την κοπή της Πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στην Παραμυθιά, ένα δισέλιδο με όλη την αγωνιστική δραστηριότητα και την μεγάλη νίκη του Θεσπρωτού, πολλά θέματα της αυτοδιοίκησης καθώς και πολλά ενδιαφέροντα άρθρα, απόψεις και αναλύσεις από την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

Μπορείτε να δείτε το πρωτοσέλιδο σε μεγέθυνση, κάνοντας clik στο δεξιό μέρος της οθόνης στο σχετικό πεδίο.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *