Συνέντευξη του υποψήφιου Δήμαρχου Ηγουμενίτσας Αντώνη Μπέζα στο ραδιοσταθμό Πρέβεζας “Prisma 91.6”

Share Button

Σημεία συνέντευξης του υποψήφιου Δήμαρχου Ηγουμενίτσας Αντώνη Μπέζα στο ραδιοσταθμό Πρέβεζας “Prisma 91.6” και το δημοσιογράφο Χρήστο Ανεμοζάλη:

-Σχεδόν 30 χρόνια από τότε που εκλέχθηκα Δημοτικός Σύμβουλος Ηγουμενίτσας, αποφάσισα να επιστρέψω στην Αυτοδιοίκηση γιατί θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω περισσότερα στον τόπο μου. Για να ολοκληρώσω πράγματα που δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω σαν Βουλευτής και Υπουργός αλλά και για να συνεισφέρω ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων που υπάρχουν πλέον μπροστά μας. Το όραμα, η εμπειρία, οι γνώσεις μου, οι γνωριμίες μου και η ορμή μου εξακολουθούν να υπάρχουν και όλα αυτά θέλω να τα αξιοποιήσω μέσα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης. Ο κύκλος μου στην κεντρική πολιτική σκηνή έχει κλείσει. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μου είχε πει ότι “καλός πολιτικός δεν είναι αυτός που επιδιώκει να μένει αλλά αυτός που ξέρει πότε είναι η ώρα να φεύγει”. Εγώ λοιπόν φεύγω από την κεντρική πολιτική και ξαναγυρίζω στην Αυτοδιοίοκηση, με άλλο ρόλο βέβαια, που είναι η πολιτική της αληθινής ζωής και μια εξουσία χωρίς εξαρτήσεις.

-Για να ασχοληθεί ένας άνθρωπος σαν εμένα, που έχω περάσει από διάφορες θέσεις ευθύνης, με την Αυτοδιοίκηση, πρέπει να υπάρχουν δύο προϋποθέσεις. Η πρώτη προϋπόθεση είναι να υπάρχει ανάγκη να γίνει κάτι τέτοιο. Από τις επαφές και τις συναντήσεις που είχα το προηγούμενο διάστημα, σε όλο το Δήμο Ηγουμενίτσας, διαπίστωσα ότι χρειάζεται να γίνει μια νέα προσπάθεια για να εκμεταλλευτούμε τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η περιοχή μας. Η δεύτερη προϋπόθεση είναι να υπάρχει η κατάλληλη ομάδα. Την ιστορία, την γράφουν οι παρέες. Όχι μόνο για να κερδίσεις τις εκλογές αλλά και για να μπορείς στη συνέχεια να κάνεις πράξη αυτά που έχεις σχεδιάσει και έχεις υποσχεθεί. Προχωράω λοιπόν γιατί πληρούνται, ας το πούμε έτσι, και οι δύο προϋποθέσεις. Διαφορετικά δεν θα το έκανα. Και η ανάγκη για αλλαγή στο Δήμο Ηγουμενίτσας υπάρχει στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, και τη βασική ομάδα έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε.

-Λίγες εβδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές, θεωρώ ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή ν’ αρχίσω να παρουσιάζω τμηματικά αυτή την ομάδα. Να ανακοινώνω πρόσωπα για υποψήφιους. Οι προτεραιότητες αυτή την περίοδο είναι διαφορετικές. Δεν με απασχολεί τι κάνουν οι άλλοι. Η πολιτική είναι αγώνας αντοχής και όχι αγώνας ταχύτητας. Εγώ έχω τη δική μου στρατηγική. Εγώ πιστεύω ότι σ’ αυτή τη φάση το μόνο που έπρεπε να ξεκαθαρίσω είναι ότι κατεβαίνω για υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, γιατί και η ανάγκη υπάρχει και η βασική ομάδα υπάρχει. Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου θα αρχίσουμε μια πιο “επίσημη” δραστηριότητα με όλα αυτά που χρειάζεται να γίνουν, δηλαδή επαφές με φορείς, παρουσίαση των προτεραιοτήτων του προγράμματός μας, τμηματική παρουσίαση υποψηφίων και χωρίς να κουράσουμε τους πολίτες μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *