Συσκέψη στην Ηγουμενίτσα για την καταγραφή προβλημάτων και αναζήτηση λύσεων σε ζητήματα Παιδείας

Share Button

panelladikes exetaseisΚύκλο συσκέψεων με αντικείμενο ζητήματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει ξεκινήσει στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων η Περιφέρεια Ηπείρου, με τη συνεργασία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Εθελοντισμού κ. Ιωάννη Καραμπίνα με τους αντίστοιχους Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Η πρώτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Πρέβεζα, η δεύτερη την Τετάρτη στην Ηγουμενίτσα, ενώ θα ακολουθήσουν αντίστοιχες σε Άρτα και Ιωάννινα.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα, από πλευράς των Δήμων τέθηκαν ζητήματα που αφορούν κυρίως τις κτιριακές υποδομές, ενώ από τους φορείς της εκπαίδευσης θέματα λειτουργικών δαπανών και η στήριξη των σχολείων Ειδικής Αγωγής. Εκτενής συζήτηση έγινε και για το έργο μεταφοράς των μαθητών.
Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Εθελοντισμού κ. Ι. Καραμπίνας τόνισε ότι η Περιφερειακή Αρχή, σε ο, τι την αφορά, καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την επίλυση ζητημάτων που διευκολύνουν την εκπαιδευτική λειτουργία, προσθέτοντας ότι αρκετά από τα προβλήματα της καθημερινότητας μπορεί να λύνονται με τη στενή συνεργασία όλων.
Στη σύσκεψη, παραβρέθηκαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Κάτσιος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Η. Σπανοπούλου και Α. Φίλη, η πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας Δήμου Σουλίου κ. Μ. Μπέση, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Σουλίου κ. Ι. Γώγος, ο Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Η. Λώλης, ο εκπρόσωπος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Α/θμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας κ. Η. Αλεξίου, ο προϊστάμενος Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας κ. Ευ. Τζάνης, εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας κ. Ευ. Καραπάνος, εκπρόσωπος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Κ. Τσόδουλος, Της σύσκεψης ακολούθησε συνεργασία του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Ι. Καραμπίνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *