Σύσσωμος ο πρωτογενής τομέας στο Σύνταγμα-Απόβαση στην Αθήνα

Share Button

-κινητοποιησειςΟ κόσμος του πρωτογενή τομέα από όλη την Ελλάδα έχει συγκεντρωθεί σήμερα στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου να ακουστεί η φωνή τους και τα ζητήματα τους στην κυβέρνηση και στην τρόικα.

ΖΗΤΑΜΕ:
– Να θεσπιστεί ατομικό αφορολόγητο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ για όλες τις επαγγελματικές αγροτικές κατηγορίες προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
– Παραμονή των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών στον συντελεστή 13%, προσμετρώντας στον υπολογισμό του κόστους παραγωγής όλες τις δαπάνες και τις αποσβέσεις που ισχύουν στα Ευρωπαϊκά και Διεθνή οικονομικά και λογιστικά πρότυπα (αποσβέσεις του φυτικού, ζωικού και πάγιου κεφαλαίου, τα τεκμαρτά ενοίκια του εδάφους, τους τόκους των ιδίων κεφαλαίων).
– Η συμμετοχή της οικογενειακής εργασίας στα έξοδα της εκμετάλλευσης.
– Άμεση εξόφληση εκκρεμοτήτων ενισχύσεων και αποζημιώσεων παλαιότερων ετών.
– Καμία αλλαγή στις εισφορές του ΟΓΑ. Επιστροφή της αγροτικής σύνταξης στα 60 έτη και να αναγνωρίζονται και τα χρόνια της στράτευσης.
– Ο ΦΠΑ στα εφόδια να κατέβει στο 6% και ο ΦΠΑ στα προϊόντα των εκμεταλλεύσεων να παραμείνει στο 13%.
– Αφορολόγητο ατομικών επιδοτήσεων και αφορολόγητες όλες οι στοχευμένες ενισχύσεις (Νέων Αγροτών, Σχεδίων Βελτίωσης, Βιολογικών, Αυτόχθονων φυλών, Συνδεδεμένων, Εξισωτικών Αποζημιώσεων κλπ.).
– Οι αποζημιώσεις από όπου και αν προέρχονται να παραμείνουν αφορολόγητες και ακατάσχετες.
– Καθορισμός των βοσκοτόπων και οριοθέτηση τους για να λυθούν τα προβλήματα στην πληρωμή των ενισχύσεων προηγούμενων ετών καθώς και των νέων του 2015,όχι σε κτηνοτρόφους δυο ταχυτήτων.
– Ορισμός της χρήσης γης για να υπάρχει προστασία της καλλιεργητικής γής.
– Άμεση εφαρμογή ηλεκτρονικής κάρτας για αγορά αφορολόγητου αγροτικού πετρελαίου, ανάλογα το είδος και το μέγεθος της εκμετάλλευσης.
– Κατοχύρωση του επαγγέλματος του αγρότη ανά κατηγορία (γεωργός, κτηνοτρόφος, μελισσοκόμος, αλιέας) με εκπαίδευση και πιστοποίηση.
– Η νομοθετική ρύθμιση της εργασίας των αλλοδαπών ποιμένων και εργατών γης με ένα καθεστώς νόμιμης εργασιακής παραμονής με ευθύνη του εργοδότη και αμοιβή που να φορολογείται και να ασφαλίζει τον εργαζόμενο, έτσι ώστε να δικαιολογείται η αμοιβή του στα έξοδα της εκμετάλλευσης.
– Δικαίωμα δημιουργίας αφορολόγητου καταθετικού λογαριασμού με μόνη χρήση την επένδυση και την ανάπτυξη σε ποσοστό 20% προ φόρου στο ετήσιο εισόδημα με ορίζοντα πενταετίας και ανώτερο καθαρό εισόδημα το ποσό των 50.000 ευρώ.
– Καθιέρωση σύνταξης χηρείας για την Ελληνίδα αγρότισσα και κτηνοτρόφο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *