Τα… αγκάθια στον δρόμο για τη σέντρα της Super League 2

Share Button

Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία το γεγονός ότι το δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα της χώρας δεν έχει ακόμα ξεκινήσει παρότι διανύουμε τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου.

Το… φιάσκο της αναβολής μετά τη δικαίωση της Ζακύνθου στο διαιτητικό το περασμένο Σαββατοκύριακο επανέφερε ξανά στο προσκήνιο το συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο ακόμα και σήμερα αναζητά λύση.

Ή μπορεί και όχι; Η διοίκηση της Super League 2 παρότι συνεχίζει και αυτή την ώρα να προσπαθεί να κλείσει τα ανοιχτά ζητήματα που υπάρχουν, εκφράζει από την πλευρά της την αισιοδοξία ότι μετά την είσοδο της Καβάλας στον βόρειο όμιλο και της Ζακύνθου στον νότιο όμιλο και της σχετικής κλήρωσης του πρωταθλήματος που πραγματοποιήθηκε εκ νέου χτες, θα υπάρξει κανονικά σέντρα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο, ψάχνοντας κανείς λίγο πιο προσεκτικά το ζήτημα, ανακαλύπτει ότι συνεχίζουν να υπάρχουν «αγκάθια» που θέτουν εν αμφιβόλω τη σέντρα στη δεύτερη κατηγορία.

Το διαιτητικό για Ζάκυνθο και οι… μεταγραφές της Καβάλας

Ποια είναι όμως αυτά τα προβλήματα που παραμένουν ακόμα χωρίς λύση;

Σήμερα στις 16:00 εκδικάζεται ενώπιον του διαιτητικού της ΕΠΟ η έφεση της Ζακύνθου, μέσω της οποίας αυτό που ζητούν οι νησιώτες επί της ουσίας είναι να μπορέσει να γίνει η απαραίτητη μετατροπή στα δελτία των ποδοσφαιριστών τους, να γίνουν επαγγελματικά, έτσι ώστε να είναι και στο γραφειοκρατικό σκέλος σύννομη η συμμετοχή τους στη Super League 2.

Και αν το συγκεκριμένο ζήτημα ίσως… περάσει από το διαιτητικό και δοθεί το πράσινο φως από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ για να λυθεί, τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα στην περίπτωση της Καβάλας.

Με τη διορία για τις θερινές μεταγραφές ερασιτεχνών παικτών να έχει εκπνεύσει χτες, η ομάδα της Μακεδονίας θα δυσκολευτεί πάρα πολύ να βρει παίκτες για να γεμίσει το ρόστερ της από τη στιγμή που πλέον της δόθηκε το δικαίωμα να συμμετέχει στη Super League 2.

Επιπλέον ακόμα και αν μπορέσει να βρει παίκτες για να κάνει μεταγραφές ή μετατρέψει ερασιτέχνες της (πρώτες εγγραφές), για να εγγράψει νέους ποδοσφαιριστές, θα πρέπει να ανοίξει το DTMS από την πλευρά της FIFA, ώστε να επισημοποιηθεί όπως συνηθίζεται η απόκτηση νέων παικτών, στο σενάριο που δοθεί και από την πλευρά της ΕΠΟ η απαραίτητη διορία κάποιων επιπλέον ημερών για μεταγραφές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή η Παγκόσμια Ομοσπονδία ρίχνει το μπαλάκι για το θέμα του DTMS στην πλευρά της ΕΠΟ και δεν είναι ξεκάθαρο ότι μπορεί να δοθεί λύση.

Μία ρεαλιστική, υπό προϋποθέσεις λύση για σέντρα το Σαββατοκύριακο

Στην προσπάθεια να ξεπεραστούν τα παραπάνω προβλήματα η Super League 2 με την αρωγή της ΕΠΟ μπορεί να δώσει λύση με τεχνικό τρόπο, προκειμένου να ξεκινήσει το δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ποια είναι αυτή; Να δοθεί ο χρόνος στις ομάδες να λύσουν τα μεταγραφικά τους ζητήματα, κυρίως στην περίπτωση της Καβάλας, ενδεχομένως δηλαδή με παράταση στις θερινές μεταγραφές και μέχρι τότε να μη συμμετέχουν στη διοργάνωση, καλύπτοντας στον δεύτερο γύρο τους αγώνες που θα δε θα έχουν δώσει.

Δεν πρόκειται σίγουρα για μία ενδεδειγμένη λύση, αλλά εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα η πίεση για σέντρα είναι μεγάλη και από πολλές πλευρές.

Και όλα αυτά αν δεν προκύψει κάποια νέα προσφυγή από κάποια ομάδα της Super League 2, όπως φημολογείται, σχετικά με το πόσο σύννομη είναι η συμμετοχή της Καβάλας στο πρωτάθλημα.

Αναμονή λοιπόν για να δούμε αν θα έχουμε σέντρα στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, τη Super League 2 και μακάρι να βρεθεί λύση για να μην ταλαιπωρούνται άλλο οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που βρίσκονται για μήνες και λόγω πανδημίας εν αναμονής των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *