Τα κεφάλια μέσα για τους μαθητές από την Πέμπτη

Share Button

sxoleiaΤις τελευταίες ημέρες των διακοπών τους απολαμβάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί καθώς η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων βαίνει στο τέλος της. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για δύο ακόμη ημέρες και θα επαναλειτουργήσουν την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου.

Εν τω μεταξύ από φέτος η γιορτή των Τριών Ιεραρχών δεν χαρακτηρίζεται ως αργία για τα σχολεία της Π.Ε. και της Δ.Ε. αλλά ως σχολική εορτή. Όπως ορίζει το ΦΕΚ 1861/2014 για το σχολικό έτος 2014−2015 η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών την 30η Ιανουαρίου 2015, δεν αποτελεί ημέρα αργίας για τα Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αλλά ορίζεται, για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής, κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα ΠΔ 201 και 200 προβλέπεται υποχρεωτικός εκκλησιασμός για εκπαιδευτικούς και μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Την ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός και σχετικές εκδηλώσεις στις οποίες παίρνει μέρος όλο το διδακτικό προσωπικό. Όσον αφορά τα νηπιαγωγεία το διδακτικό προσωπικό θα πάρει μέρος στον εκκλησιασμό και στις σχετικές εκδηλώσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής τους. Στο ΠΔ 200 άρθρο 4 παράγραφος 5 αναφέρεται ότι ο εκκλησιασμός των νηπίων μπορεί να γίνει ύστερα από απόφαση του διδακτικού προσωπικού, εφόσον το επιτρέπουν οι τοπικές συνθήκες και εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για την ομαλή μετάβαση στο ναό.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί πάντως έλαβαν ένα δώρο στην διάρκεια των εορτών και αυτό δεν είναι άλλο από τις πρόωρες εκλογές και αυτό διότι τα σχολεία αναμένεται να κλείσουν την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου καθώς και τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου κάτι που συνεπάγεται ένα μίνι… break στην καρδιά του χειμώνα.

 

Πηγή: www.newsbeast.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.