Όλα τα μέτρα στήριξης για εργαζομένους, επιχειρήσεις που έχει λάβει η κυβέρνηση

Share Button

Εκπτωση 25% στις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις (με εξαίρεση τον ΦΠΑ), εφόσον πληρωθούν στην ώρα τους, αναστολή πληρωμής δόσεων και βεβαιωμένων οφειλών, επιστροφή φόρων έως 30.000 ευρώ για εκρεμμείς υποθέσεις ελέγχου αλλά και ενίσχυση ρευστότητας με ποσά έως 1 δισ ευρω, συγκαταλέγονται στα μέτρα που έχει μέχρι σήμερα λάβει η κυβέρνηση τη στήριξη όσων επιχειρήσων πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού.

Ταυτόχρονα για εκείνες που παραμένουν ανοικτές αλλά έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές προβλέπεται μεταξύ άλλων η υπαγωγή των εργαζομένων σε καθεστώς αναστολής εργασίας, η αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών μηνός Φεβρουαρίου και Μαρτίου, οι οποίες θα καταβληθούν τέλος Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου αντίστοιχα, όπως και η αναστολή πληρωμής στις μεταχρονολογημένες επιταγές για 75 ημέρες.

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται σε ενημερωτικό που έδωσε στην δημοσιότητα το οικονομικό επιτελείο με όλα τα μέτρα στήριξης που έχει μέχρι σήμερα λάβει η κυβέρνηση για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, τόσο για εκείνες που έκλεισαν, όσο και για όσες παραμένουν ανοικτές, αλλά ο τζίρος τους έχει υποστεί μεγάλη μείωση.

Το δημοσιονομικό κόστος των παραπάνω μέτρων αποζημίωσης, όπως και κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών που πλήττονται από την κρίση ξεπερνά τα 3,5 δισ. ευρώ. Επιπλέον κόστος 1,2 δισ αφορά στην επιστρεπτέα προκαταβολή για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων (1 δισ), μαζί με τις επιπρόσθετες δαπάνες για τη δημόσια υγεία (200 εκατ ευρώ) και το δώρο Πάσχα για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία (80 εκατ ευρώ).

Δείτε αναλυτικά τον κατάλογο με τα μέτρα της κυβέρνησης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.