Ταλαιπωρίας συνέχεια για τις εξισωτικές των αγροτών-Συμπληρωματικά χαρτιά από 7 Γενάρη

Share Button

opekepeΤελειωμό δεν έχει η ταλαιπωρία του αγροτικού κόσμου που με την είσοδο του καινούριου χρόνου βρίσκεται στο ίδιο σημείο αφετηρίας με την χρονιά που μόλις έφυγε και εξακολουθεί να ταλαιπωρείται και να ταλανίζεται από πολλά προβλήματα. Αργά το βράδυ της Παρασκευής 2 Ιανουαρίου, πιστώθηκε στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς μόλις το 50% της εξισωτικής αποζημίωσης του 2014 και μόνο σε όσους δικαιούχους είχαν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και είχαν ολοκληρώσει τις διαδικασίες απογραφής του ζωικού κεφαλαίου.
Η επόμενη πληρωμή της εξισωτικής τοποθετείται σύμφωνα με πληροφορίες πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου
Μάλιστα, η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ σχετικά με την εξόφληση της εξισωτικής κάνει λόγο για νέα πληρωμή για αγρότες στους οποίους παρουσιάσθηκαν προβλήματα – και ειδικότερα με το θέμα των βοσκοτόπων- ή σε όσους δεν ήταν πλήρη τα δικαιολογητικά, εφόσον οι δικαιούχοι προσκομίσουν από 7 Ιανουαρίου τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά ώστε να συμπεριληφθούν σε επόμενη πληρωμή. Αρκετοί είναι και αυτοί που συνδέουν την επόμενη δόση της εξισωτικής του 2014 με τις επικείμενες εκλογές και την τοποθετούν μέσα στον Ιανουάριο πριν τις κάλπες.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ για την πληρωμή της εξισωτικής έχει ως εξής:
Μετά την εκκαθάριση της Εξισωτικής Αποζημίωσης ετών 2011 και 2012 και αφού προηγήθηκε η εξόφληση του υπολοίπου 50% της Ενιαίας Ενίσχυσης 2014 ποσού 928.520.274,14 ευρώ [συνολικό ποσό για την Ενιαία Ενίσχυση 2014 1.821.106.232,92 ευρώ] την προηγούμενη εβδομάδα, όπου αντιμετωπίσθηκαν τα προβλήματα πληρωμής της προκαταβολής των κτηνοτρόφων, ολοκληρώθηκε στις 31.12.2014 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η αποστολή των αρχείων πληρωμής των δικαιούχων στην τράπεζα:
ΠΡΩΤΟΝ: για τις ενστάσεις της Εξισωτικής Αποζημίωσης έτους 2013
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: για την 1η Πληρωμή Προκαταβολής Εξισωτικής Αποζημίωσης έτους 2014 για όσους δικαιούχους έχουν προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως είχε προγραμματισθεί.
Συγκεκριμένα:
● Για την Εξισωτική Αποζημίωση του 2013 το ποσό άγγιξε τα 5 εκατ. ευρώ και αφορά 4.482 δικαιούχους με βάση διευκρινιστικά στοιχεία και δικαιολογητικά που προσκόμισαν.
● Για την Εξισωτική Αποζημίωση του 2014 θα καταβληθούν 44,04 εκατ. ευρώ σε 53.956 δικαιούχους οι οποίοι προσκόμισαν τα αναγκαία δικαιολογητικά και ανταποκρίθηκαν ολοκληρώνοντας τις διαδικασίες απογραφής του ζωικού κεφαλαίου, όπως είχαν την υποχρέωση από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.
Επίσης από τις 7.1.2015 οι δικαιούχοι της ΕΑ 2014 που παρουσιάσθηκαν προβλήματα στην πληρωμή τους ή δεν ήταν πλήρη τα δικαιολογητικά τους θα μπορούν να προσκομίζουν τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά ώστε να συμπεριληφθούν σε επόμενη πληρωμή που θα γίνει.
Η επόμενη πληρωμή για την ΕΑ 2014 θα αφορά και την εξόφληση του υπολοίπου αυτών που λαμβάνουν τώρα την προκαταβολή, όσο και την πληρωμή αυτών που θα προσκομίσουν τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά τους. Διευκρινίζεται ότι για να γίνει ορθά και με δίκαιο τρόπο η επόμενη πληρωμή, θα διορθωθούν και τυχόν σφάλματα στην κατανομή των βοσκοτόπων που έγινε στα πλαίσια της Ενιαίας Ενίσχυσης, διαδικασία που ξεκινάει και αυτή από 7.1.2015 και θα ολοκληρωθεί τέλος Ιανουαρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.