Τελευταία ημέρα του σεμιναρίου του ΚΠΕ Φιλιατών για το περιβάλλον στη Θεσπρωτία

Share Button

ΚΠΕ ΦιλιατώνΟλοκληρώνεται σήμερα το τριήμερο σεμινάριο με τίτλο «Φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον στη Θεσπρωτία, αρνητικές παρεμβάσεις και αντιμετώπιση τους» που διοργανώνει το ΚΠΕ Φιλιατών. Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Π/θμιας Εκπ/σης, που υπηρετούν στους νομούς εμβέλειας του ΚΠΕ Φιλιατών. Η κατανομή των εκπαιδευτικών ανά νομό θα γίνει ως εξής: Θεσπρωτίας (7), Ιωαννίνων (7), Πρέβεζας(5), Άρτας (6), Λευκάδας (4), Κέρκυρας (5), Γρεβενών (4), Καστοριάς (8) και Κοζάνης(4)
Οι θεωρητικές εισηγήσεις του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων «Καρκαμίσι» στην Παραμυθιά, ενώ τα βιωματικά μέρη στο πεδίο θα διεξαχθούν στην ευρύτερη περιοχή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή, 24/105/15

09:00 – 09:30
09:30 – 10:00

10:00 – 10:30
10:30 – 14:00

14:00 –
Αναχώρηση από Παραμυθιά και μετάβαση στο πεδίο, στο δ.δ. Γλυκής που βρίσκονται πηγές του Αχέροντα – περιοχή NATURA 2000

Δρ Μπέζα Παρασκευή, Καθηγήτρια Εφαρμογών Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, ΜSc Χημική Ωκεανογραφία, PhD Αναλυτική Χημεία: «Μελέτη της ποιότητας του νερού στον ποταμό Αχέροντα»

Δρ Κώστας Περδικάρης, Ιχθυολόγος: «Eνημέρωση για την ιχθυοπανίδα στον Αχέροντα, κινδύνους που την απειλούν και μέτρα προστασίας της»

Συντιχάκη Ευαγγελία, Βιολόγος: «Eνημέρωση για την ρύπανση της περιοχής Αχέροντα , ενδεχόμενες απειλές, ορθή πρόληψη και αντιμετώπιση»

Πεζοπορία προς Κιάφα Σουλίου (Σκάλα Τζαβέλαινας) ενημέρωση για τα μελισσοκομικά φυτά του τόπου, από μέλος του Κ.Π.Ε Φιλιατών.

Γεύμα – Λήξη σεμιναρίου – Αξιολόγηση – Επιστροφή Παραμυθιά

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *