Τέλος εποχής για τον Ρότσα μετά από 3,5 χρόνια-Πως αποφάσισε να έρθει στην Ηγουμενίτσα και πως προέκυψε η συνεργασία του με τον Γιώργο Αραμπατζάκη

Share Button

Έπειτα από 3,5 χρόνια ο Χουάν Ραμόν Ρότσα αποχωρεί όπως όλα δείχνουν από τον πάγκου του Θεσπρωτού.

Ο έμπειρος τεχνικός ανέλαβε τα ηνία της ομάδας της Ηγουμενίτσας το καλοκαίρι του 2019 και ύστερα από 3,5 χρόνια αποτελεί παρελθόν εν μέσω διοικητικών εξελίξεων και αποψίλωση του ρόστερ λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που ταλανίζουν τον σύλλογο.

Όσο αφορά την αναμέτρηση με την Νίκη Βόλου η ομάδα θα έχει υπηρεσιακό τεχνικό δίδυμο τους βοηθούς του Ροτσά, Κώστα Τζίνη και Βαγγέλη Κάλλο.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο sport-fm.gr και στον Σπύρο Σιαμπλή στις 21 Νοεμβρίου 2022 είχε αποκαλύψει πως αποφάσισε να έρθει στην Ηγουμενίτσα και για την συνεργασία του με τον Γιώργο Αραμπατζάκη.

«Προέκυψε γιατί ο Γιώργος Αραμπατζάκης το κίνησε. Είμαστε πολλά χρόνια φίλοι από τον καιρό που πηγαίναμε για προετοιμασία στην Ολλανδία. Μια μέρα, επειδή αυτός ντρεπόταν να με πάρει τηλέφωνο, πήρε τον Γρηγόρη τον Παπαβασιλείου. Και του λέει “αν κάνω στον Χουάν πρόταση να έρθει στον Θεσπρωτό για να έρθει, γιατί θα γίνει ΠΑΕ, τι θα μου πει;”. Του απαντάει “πάρτον”. Όντως μου τηλεφωνεί, μου λέει “αν θέλεις να έρθεις θα πάρω τον Θεσπρωτό, θέλουμε να κάνουμε ένα project για δέκα χρόνια”. Εμένα όντως μου άρεσε ότι άκουσα και του λέω τώρα έρχομαι. Όταν έχουμε μια πρόταση που μας αρέσει, εγώ και η Λίνε (σ.σ. η σύζυγός του) δεν συζητάμε τίποτα άλλο. Φτιάχνουμε μια βαλίτσα και φεύγουμε. Εχει συμβεί και με άλλες ομάδες. Στην Κύπρο, στην Πολωνία. Μου το λέει μια μέρα ο Χρήστος (σ.σ. Βαζέχα), πάω σπίτι φτιάχνω τα πράγματα, παίρνω την Λίνε και… τσουπ φύγαμε την αμέσως επόμενη! Ο ίδιο και στην Κολομβία. Όταν ήρθα εδώ, ήταν όλα μηδέν, ε; Εγώ είχα συνηθίσει στην χλιδή. Ξεκινήσαμε από το μηδέν, ήθελε πολύ μεγάλη υπομονή. Ευτυχώς με τον Γιώργο το είχαμε, δεν είναι πλέον εδώ, είμαι εγώ. Εμένα με ενδιαφέρει σαν σωματείο να καλυτερεύσουμε. Σαν παρουσία στα γήπεδα, εμείς έχουμε λίγες δυνατότητες λόγω του ότι μπορούμε να φέρουμε μόνο παιδιά με τις δοκιμές που κάνουμε το καλοκαίρι. Δεν έχουμε άλλες δυνατότητες. Το μπάτζετ το δικό μας είναι πάρα πολύ χαμηλό. Τους ξεκαθαρίζω ότι εδώ έρχεστε για να κάνετε το επόμενο βήμα, μόνο αν θέλετε. Εγώ δεν είμαι προπονητής μόνο για αυτούς, είμαι δάσκαλος ζωής. Γιατί, αυτό που λέω στα παιδιά, το έχω περάσει κι εγώ! Δεν είναι θεωρία. Το μόνο που υπάρχει εδώ είναι να το παλέψεις. Αν δεν παλέψεις, δεν πας πουθενά. Να το παλέψεις, να δουλέψεις, να πεινάσεις, να μην πληρωθείς, να τα περάσεις όλα. Να πιστέψεις σε εμάς και να προχωρήσεις. Έτσι πάμε. Τα παιδιά που έχουμε είναι καταπληκτικά, καλοί χαρακτήρες, παιδιά από όλη την Ελλάδα, αλλά και τρία-τέσσερα από την Αργεντινή. Αυτοί είμαστε και έτσι προχωράμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *