Τεράστια αρχαιολογική ανακάλυψη στην Ηγουμενίτσα!-Ενα ευθυμογράφημα στο εορταστικό κλίμα των ημερών

Share Button

του Σωτήρη Γιάκη

Κλιμάκιο ιταλών αρχαιολόγων υπό του δόκτορος Γκριμάλντι, μετέβη εις την Ηγουμενίτσα το προηγούμενο Σάββατο, ξημερώματα και με απόλυτη μυστικότητα προέβησαν σε ανασκαφή επί της Κύπρου. Εικάζεται ότι η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως κενοτάφιο μεγάλου Βασιλέα της Ηπείρου!
Η αρχή έγινε  έναν χρόνο περίπου  πριν, όταν ο Δήμος εσπευσμένα προέβην,  σε μία μέρα μόλις, σε εκσκαφή και τσιμέντόφραξη των δύο εισόδων που βρέθηκαν, για το ταφικό  μνημείο.
Ήδη, η δημοτική αρχή μερίμνησε και τοποθέτησε περίφραξη, μετά την επέμβαση- κομάντο της Ιταλικής Αρχαιολογικής αποστολής. Ο δόκτωρ  Γκριμάλντι δήλωσε ότι είναι πιθανόν, οι υπόγειες στοές που καταλήγουν στις εισόδους της Δαγκλή, να είναι ένα μέρος μόνο, του τεράστιου ταφικού συγκροτήματος, που σκοπό είχε, να αποτρέψει πιθανη τυμβωρυχία. Επίσης συνεχάρει την Δημοτική Αρχή, για το επιτυχημένο” καμουφλάζ”  όπου με πρόσχημα την υπογειοποίηση κάδων κατόρθωσε, σε συνδυασμό μάλιστα με τον ανύπαρκτο φωτισμό και την αθρόα συσσώρευση σκουπιδιών, στην διασταύρωση Κύπρου-Μιχαλά, να καταστήσει “ αόρατη” την ανασκαφή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.