Τέσσερα προγράμματα «ασπιρίνη» στην ανεργία – Τι ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας

Share Button

koinofelis ergasiaΣε τελική φάση βρίσκεται υλοποίηση μιας σειράς προγραμμάτων του υπουργείου Εργασίας που αναμένεται να δώσουν «ανάσα» σε χιλιάδες ανέργους.

Συγκεκριμένα:

Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας: Τις επόμενες μέρες θα βγει η προκήρυξη για 32 χιλιάδες θέσεις σε δήμους. Το καθαρό ποσό που θα λάβουν οι άνεργοι είναι στα 495,25 ευρώ τον μήνα για ωφελούμενους άνω των 25 ετών και 431,75 για νέους κάτω των 25 ετών. Προτεραιότητα δίνεται σε μακροχρόνια άνεργους, σε άτομα που ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο και ΑμεΑ.

Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης: Επιχειρείται ένα γενικό «λίφτινγκ» που θα περιλαμβάνει και ανακατανομή των πόρων, ώστε τα συγκεκριμένα προγράμματα να συνδέονται με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Πρόγραμμα επιδότησης 7.000 ανέργων αποφοίτων ΑΕΙ – ΤΕΙ: Μελετώνται τροποποιήσεις πριν αρχίσει επισήμως η υλοποίησή του. Δεν θα υπάρξουν αλλαγές ως προς τον αριθμό των συμμετεχόντων αλλά και αυτό θα συνδεθεί με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας και τις επόμενες μέρες θα βρεθεί στο «μικροσκόπιο».

Επιταγή εισόδου σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με στόχο την απόκτηση εργασιακή εμπειρίας: Τα σχετικά προγράμματα είναι σε φάση υλοποίησης και συνεχίζονται κανονικά. Οι συγκεκριμένες δράσεις περιλαμβάνουν ένα ολοκληρωμένο πλέγμα με θεωρητική κατάρτιση των ωφελουμένων, πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και υπηρεσία συμβουλευτικής καθοδήγησης σε όλη τη διάρκεια της πρακτικής.

 

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *