Από Τετάρτη 23/9 οι πίνακες των αναπληρωτών για προσλήψεις

Share Button

kathigitesΑρχές Οκτωβρίου θα φθάσουν οι πρώτοι αναπληρωτές στα σχολεία. Για το θέμα της κάλυψης των 21.000 κενών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση η υπηρεσιακή υπουργός Φρόσω Κιάου είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τους 13 Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης της χώρας. Με βάση το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου:

– Τώρα εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι ενστάσεις των εκπαιδευτικών κατά των αναρτημένων ήδη προσωρινών πινάκων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

– Την Τετάρτη 23/9 θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες της πρωτοβάθμιας και την Πέμπτη 24/9 οι πίνακες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αμέσως μετά θα αρχίσουν οι προσλήψεις με προτεραιότητα στα κενά της πρωτοβάθμιας και στους βασικούς κλάδους μαθημάτων της δευτεροβάθμιας. Η πρόσληψη θα γίνεται τόσο με βάση τη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους (7.000 θέσεις και πλέον) όσο και ΕΣΠΑ. Προτεραιότητα θα δοθεί στις περιοχές όπου δεν λειτούργησαν σχολεία (απομακρυσμένες, ορεινές και νησιωτικές περιοχές) και περιοχές όπου έχουν διαπιστωθεί τα περισσότερα κενά.

– Αμέσως μετά, στις 25-26 Σεπτεμβρίου, θα καλυφθούν τα κενά στις δομές της ειδικής αγωγής.

Καθώς δίνεται τριήμερη προθεσμία στους προσληφθέντες εκπαιδευτικούς για να μεταβούν στον τόπο που προσελήφθησαν, στις αρχές Οκτωβρίου θα αρχίσουν να καλύπτονται τα πρώτα κενά. Παράλληλα, δεν θα καλυφθούν όλα τα κενά αλλά τμηματικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *