Η τετραμελής οικογένεια ομογενών Γκουλιούμη και Μαντζούκα από την Αμερική έλαβε μέρος στο Zagori Mt Running

Share Button

Από τις ΗΠΑ στο Ζαγόρι. Μία τετραμελής οικογένεια Ελλήνων ομογενών ταξίδεψε από την Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ (North Carolina, USA) για να συμμετάσχουν στο Ζagori Mountain Running 2023  κατά τη διάρκεια των διακοπών μας.

Ο πατέρας της οικογένειας Κώστας Γκουλιούμης (με καταγωγή από την Φροσύνη Σουλίου συμμετείχε στον αγώνα των 21 km με επίδοση 3:46:00.
Ο Γκουλιούμης ήταν γνωστός την δεκαετία του 1990 όταν έπαιζε ποδόσφαιρο με τις ομάδες Σούλι Παραμυθιάς, Ολυμπιακό Σουλίου, Ροδοτόπι Ιωαννίνων, και Ελευθέρι Μαργαριτίου. Μετά αναχώρησε για την Γερμανία και αγωνιζόταν με ελληνικές ομογενειακές ομάδες.
Ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας  Γκουλιούμης-Μαντζούκας Βασίλειος (16 ετών) πήρε μέρος στον αγώνα 10 χιλιομέτρων και τερμάτισε σε χρόνο 2:31:03
Ο μικρότερος γιος Γκουλιούμης-Μαντζούκας Χρήστος (13 ετών) συμμετείχε στον αγώνα 21 χιλιομέτρων μαζί με τον πατέρα του και σημείωσε επίδοση 3:44:51
Η μητέρα των δύο αγοριών Ελευθερία Μαντζούκα (με καταγωγή από το Γραμμένο Ιωαννίνων κι από το Ασπροχώρι Λάκκας Σουλίου) πήρε με΄ρος στον αγώνα 10 χιλιομέτρων.
Τα δύο αγόρια Βασίλης και Χρήστος παρακολουθούν αυτές τις μέρες το Πρόγραμμα Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, που γίνεται τις τέσσερις εβδομάδες του Ιουλίου στο ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ – Παν. Ιωαννίνων (Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος) σε συνεργασία με την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής (ΠΟΑ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *