Πότε θα καταβληθούν επιδόματα & αποζημιώσεις σε δικαιούχους (ημερομηνίες)

Share Button

Πρεμιέρα στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» για τις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων κατά τον μήνα Νοέμβριο, ώστε εντός του μήνα να ξεκινήσει η καταβολή των έως 800 ευρώ στους εργαζόμενους επιχειρήσεων που είτε έκλεισαν είτε πλήττονται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Για την συμπλήρωση των δηλώσεων καθώς και συγκεκριμένες ημερομηνίες για τις πληρωμές το Υπουργείο Εργασίας εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες.

Πρώτα θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι των κλειστών με κρατική εντολή επιχειρήσεων και στη συνέχεια αυτοί των πληττόμενων.
Σημειώνεται ότι μπορούν να υποβληθούν περισσότερες δηλώσεις ανά περίπτωση κλειστών και πληττόμενων, ώστε να συμφωνούν οι περιφερειακές ενότητες και οι ημερομηνίες έναρξης της κάθε περίπτωσης.

Επίσης, για κάθε εργαζόμενο, σε δύο ή παραπάνω εργοδότες, η αποζημίωση ειδικού σκοπού που θα λάβει υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των ημερών αναστολής του (το τυχόν κοινό διάστημα ημερών αναστολής προσμετράται μια φορά και δεν αθροίζεται) και ως ποσό αναφοράς λογίζεται το ποσό των 800 ευρώ που αντιστοιχούν σε 30 ημέρες.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4

Για να λάβει κάποιος την οικονομική ενίσχυση θα πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία του τζίρου με εξαίρεση τις επιχειρήσεις που συστάθηκαν το 2020 κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με την απόφαση, η νέα Επιστρεπτέα αφορά πληττόμενους βάσει στοιχείων τζίρου για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο (με βάση ενεργό ΚΑΔ στις 5/11/2020) και να μην έχουν μπει σε αδράνεια ή σε πτώχευση.

Έκτακτο χριστουγεννιάτικο επίδομα: Πότε θα δοθεί και σε ποιους

Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα λάβουν:

Ευάλωτα νοικοκυριά που μένουν εκτός μέτρων στήριξης

Δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Μακροχρόνια Άνεργοι

Η πληρωμή του έκτακτου χριστουγεννιάτικου επιδόματος αναμένεται εντός του Δεκεμβρίου ενώ παράλληλα θα υπάρχουν και περιουσιακά κριτήρια για την χορήγηση του βοηθήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.