Θα θυσιαστούν οι Απόκριες για να σωθεί το Πάσχα -Πώς θα γίνει η άρση όλων των μέτρων, τι εκτιμούν οι ειδικοί

Share Button

Ολα δείχνουν ένα διαφορετικό, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα, Πάσχα, ωστόσο και φέτος το πιθανότερο είναι να κάνουμε Απόκριες με μέτρα.

Τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα -18.855 νέες μολύνσεις χθες-, ωστόσο οι ειδικοί φαίνεται να προσανατολίζονται σε σταδιακή άρση όλων των περιορισμών με ορίζοντα το Πάσχα. Είναι η τακτική πλέον που ακολουθεί η Ευρώπη, που οδηγεί και τους Έλληνες ειδικούς να κινηθούν στην κατεύθυνση της άρσης όλων των μέτρων, από τη στιγμή που υπάρχει δωρεάν διαθέσιμο εμβόλιο για όλους.

Για όσους δεν κάνουν την επιλογή του εμβολίου, θα ζήσουν με τους περιορισμούς, αλλά οι υπόλοιποι θα επανέλθουν σε μια κανονικότητα προ πανδημίας -με τις αναγκαίες προφυλάξεις της μάσκας όπου χρειάζεται και των αποστάσεων όπου υπάρχει συνωστισμός.

Ο βασικός σχεδιασμός προβλέπει πλήρη άρση όλων των μέτρων μέχρι το Πάσχα, άρα επιστροφή στο… χωριό για πρώτη φορά έπειτα από δύο χρόνια.

Οι ειδικοί εκφράζουν πλέον την αισιοδοξία ότι αν δεν προκύψει κάτι έκτακτο, όπως μια νέα μετάλλαξη, που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, το εφετινό Πάσχα όποιος το επιθυμεί θα μπορέσει να το γιορτάσει στο χωριό του.

Δεν ισχύει το ίδιο για τις Απόκριες, που, όπως φαίνεται, θα… θυσιαστούν, με στόχο να σωθεί το Πάσχα. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, όταν και θα πυκνώσουν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, θα υπάρχει περαιτέρω κλιμάκωση της πανδημίας, και θεωρούν ότι ο συνωστισμός που δημιουργείται στα καρναβάλια μπορεί να παρεκτρέψει την κατάσταση. Κάπως έτσι, κλίνουν προς απαγόρευση των καρναβαλιών, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέτος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *