Θεατρική παράσταση «Ψυχολογία Συριανού συζύγου» στις 9 Αυγούστου στην Ηγουμενίτσα

Share Button

«Ψυχολογία Συριανού συζύγου» την Τρίτη 9 Αυγούστου ώρα: 9,30μμ στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το ΠΑΚΠΠΟ ΔHΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝIΤΣΑΣ.

Η “Ψυχολογία Συριανού συζύγου” είναι ένα από τα διηγήματα της τελευταίας φάσης του ροϊδικού έργου και αποτελεί ταυτόχρονα ένα δείγμα του ανατρεπτικά ειρωνικού ύφους του Ροΐδη με δόσεις σάτιρας για τα λογοτεχνικά δεδομένα της Ελλάδας και όχι μόνο. Ένας ορκισμένος εργένης ερωτεύεται παράφορα και για να μπορέσει να απαλλαγεί από την «κατάστασιν ερωτευμένου», κάνει το προφανές… την παντρεύεται. Όσο περνάει ο καιρός, διαπιστώνει ότι ο έρωτας, αντί να κοπάσει, έχει φουντώσει… Και τότε αρχίζει το προσωπικό του παραλήρημα και οι εφιαλτικές νύχτες του, στοιχειωμένες από υποψήφιους εραστές, εκνευριστικές χοροεσπερίδες και προκλητική κοκέτικη συμπεριφορά της γυναίκας του.
Ο συγγραφέας κατορθώνει να μας δώσει με παραστατικότητα και δηκτικότητα τους προβληματισμούς του ζηλιάρη συζύγου εξαιτίας της φιλαρέσκειας της συζύγου του και να μας χαρίσει ένα απολαυστικό ανάγνωσμα που ελκύει λόγω του θέματός του τον αναγνώστη μέχρι και σήμερα.
Η δραματοποιημένη παρουσίαση του έργου μας δίνει με τον τρόπο της κωμωδίας με ελαφρύ και δηκτικό τρόπο τις απαντήσεις στα ερωτήματα κάθε ανθρώπου σε σχέση με τον έρωτα και το γάμο με τρόπο ξεχωριστό τον τρόπο που Εμμανουήλ Ροΐδης στην ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΥΡΙΑΝΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ .

Ταυτότητα παράστασης

Διασκευή: Θοδωρής Γκόγκος

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόγκος

Φωτογραφίες: Γιώργος Σταύρος

Σκηνικά – σχεδιασμός φωτισμών: Θοδωρής Γκόγκος

Ζωντανή Μουσική-πρωτότυπη μουσική :Κωνσταντίνος Λένης

Ερμηνεύουν: Θοδωρής Γκόγκος
Στέλλα Λένη
Γενική είσοδος: 10 ευρώ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *