Η θέση του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Ηγουμενίτσας Γιάννη Γεωργίου για την ίδρυση εξαρτημένων Λυκειακών τάξεων-Βολές προς τον απερχόμενο Δήμαρχο

Share Button

Η Διεύθυνση του Μουσικού Γυμνασίου Ηγουμενίτσας έχοντας προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ετοίμασε το φάκελο του αιτήματος προς την ΔΔΕ Θεσπρωτίας για την ίδρυση των Λυκειακών τάξεων του Μουσικού Γυμνασίου Ηγουμενίτσας από το σχολικό έτος 2024-2025. Ο Διευθυντής της Δ.Ε. Θεσπρωτίας μαζί με συνεργείο της ΔΔΕ έπειτα από επιτόπιο έλεγχο πιστοποίησαν έξι αίθουσες διδασκαλίας γενικών μαθημάτων, έξι αίθουσες διδασκαλίας-εργαστήρια ατομικών μουσικών μαθημάτων, γηπεδικές εγκαταστάσεις μπάσκετ, βόλλεϋ, τένις και ποδοσφαίρου εντός του αύλειου χώρου έκτασης 10 στρεμμάτων, γνωμοδότησε θετικά, διαβίβασε το αίτημα στο ΥΠΑΙΘΑ και ζήτησε την ανάληψη των λειτουργικών δαπανών από το δήμο Ηγουμενίτσας (ένα διαδικαστικό θέμα διάρκειας ενός λεπτού).

Αντ’ αυτού στο δημοτικό συμβούλιο της 22/11/2023 ο απερχόμενος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Λώλος παντελώς ανίδεος (;) ως προς την εκπαιδευτική νομοθεσία που ορίζει ότι τα Μουσικά Σχολεία με τις Γυμνασιακές και Λυκειακές τάξεις είναι ενιαία και αδιαίρετη σχολική μονάδα πρότεινε οι Λυκειακές τάξεις να ιδρυθούν σε άλλη περιοχή 15 Km εκτός της έδρας του σχολείου (!) στα σύνορα σχεδόν με το νομό Πρέβεζας, με το επιχείρημα ότι η συγκεκριμένη περιοχή φθίνει και πρέπει να ενισχυθεί (!) και ισχυρίστηκε ψευδώς ότι δεν υπάρχουν αίθουσες στην έδρα του
σχολείου. Η παρέμβαση του Διευθυντή του Μουσικού Γυμνασίου στο εν λόγω δημοτικό συμβούλιο ήταν καταλυτική, μαζί με την πλειοψηφία των δημοτικών Συμβούλων, ανέτρεψε την αρχική εισήγηση του απερχόμενου Δημάρχου και εν τέλει η ανάληψη των δαπανών ψηφίστηκε ομόφωνα.

Στην πλήρη λειτουργία του στο Μουσικό Σχολείο πλέον Ηγουμενίτσας οι ανάγκες σε υλικοτεχνική-κτηριακή υποδομή δεν είναι αμελητέες, είναι όμως μικρότερες από άλλα Μουσικά Σχολεία, λόγω της μέχρι σήμερα οικονομικής διαχείρισης από τη Διεύθυνση του σχολείου που επιπλέον φρόντισε να εξεύρει πόρους και από χορηγίες. Επιπλέον η δημόσια δέσμευση του νεοεκλεγέντος Δήμαρχου Ηγουμενίτσας κ. Παναγιώτη Νταή για πλήρη στήριξη του σχολείου σε κάθε του ανάγκη δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανησυχίας ως προς την εξέλιξη του σχολείου.

Το Μουσικό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας στα λίγα χρόνια λειτουργίας του με την επιδραστικότητα στα παιδαγωγικά και πολιτιστικά δρώμενα της Θεσπρωτίας αναδεικνύοντας ένα διαφοροποιημένο μοντέλο Παιδείας, κατέκτησε την εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας όπως αποδεικνύεται και από την μεγάλη συμμετοχή, κάθε χρόνο, στην διαδικασία εισαγωγής στην Α΄τάξη Γυμνασίου. Το γεγονός αυτό διατάραξε καθιερωμένα μικροσυμφέροντα που εκπροσωπήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο από τον κ. Λώλο, από συγκεκριμένους Αντιδημάρχους και λίγους Δημοτικούς Συμβούλους οι οποίοι προσπάθησαν ανεπιτυχώς να ανατρέψουν τη μέχρι σήμερα πορεία του Μουσικού Γυμνασίου Ηγουμενίτσας.

Στο σύνδεσμο https://youtu.be/7zA8Hb0qpWQ?si=EW7AJb8Y06PeXBug υπάρχει το επίμαχο δημοτικό συμβούλιο (ακρόαση μετά την 1:27)

1 comment on Η θέση του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Ηγουμενίτσας Γιάννη Γεωργίου για την ίδρυση εξαρτημένων Λυκειακών τάξεων-Βολές προς τον απερχόμενο Δήμαρχο

  1. Συγχαρητήρια στον άξιο Διευθυντή του Μουσικού Γυμνασίου. Είναι αξιέπαινες οι προσπάθειες του. Τον ευχαριστούμε πολύ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *