Θεσπρωτία: Καθίζηση στην εστίαση την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας-Μεγάλη μείωση τζίρου

Share Button

Καθίζηση σε… δυσθεώρητα βάθη παρουσίασε ο τζίρος των καταστημάτων εστίασης την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας στο Νομό Θεσπρωτίας.

Άνθρωποι της αγοράς και καταστηματάρχες αποδίδουν τους εξαιρετικά μειωμένους τζίρους και την υποτονική έως…ανύπαρκτη κίνηση όχι μόνο στο φόβο για τον κορονοϊό, αλλά και σε άλλους παράγοντες, όπως στον άσχημο καιρό για την εποχή αλλά και στην αβεβαιότητα για τα οικονομικά των νοικοκυριών το επόμενο διάστημα, ωστόσο εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί τις επόμενες ημέρες και με δεδομένο ότι θα βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.

«Υπάρχουν εστιατόρια, τα οποία ταΐζουν καθημερινά 100 άτομα και δεν είχαν περισσότερα από δώδεκα. Επίσης, άλλες επιχειρήσεις δεν εξυπηρέτησαν την ημέρα πάνω από 2-3 άτομα», σημειώνουν χαρακτηριστικά στον ΘΠ επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην εστίαση.

Οι επιχειρηματίες τονίζουν πως την όποια μειωμένη κίνηση στις επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής διατηρεί κυρίως η νεολαία, με τις μεγαλύτερες ηλικίες να έχουν περιορίσει την παρουσία τους, όπως έχουν μειωθεί και οι έξοδοι οικογενειών και ειδικά αυτών με παιδιά μικρής ηλικίας.

Το γεγονός αυτό επηρεάζει περισσότερο τα καταστήματα που λειτουργούσαν κατά βάση με τις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.