Θετική η πλειονότητα των ειδικών στο άνοιγμα των Δημοτικών

Share Button

Την ερχόμενη Δευτέρα και αφού συνυπολογισθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα έχουν προκύψει έως εκείνη την ημέρα θα αποφασιστεί η ημερομηνία επανέναρξης της δια ζώσης λειτουργίας των μαθημάτων στα σχολεία.

Στην μακρά τηλεδιάσκεψη της Τρίτης, παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, δεν ελήφθη οριστική απόφαση καθώς στους κόλπους των ειδικών επιστημόνων δεν υπήρξε ομοφωνία. τη δια ζώσης λειτουργία τους τα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειονότητα των μελών της Επιτροπής τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου 2021, στην ημερομηνία δηλαδή που είχε ανακοινωθεί από τις αρχές του Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται πάντως, όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα η «Κ», ότι ένα διαφαινόμενο σημείο σύγκλισης των ειδικών είναι να ανοίξουν πρώτα τα Δημοτικά και να μετατεθεί για αργότερα η επαναλειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων

Δεδομένου ωστόσο ότι η πορεία της πανδημίας αποτελεί δυναμική διαδικασία, με τα επιδημιολογικά δεδομένα να αλλάζουν από μέρα σε μέρα, η τελική απόφαση των ειδικών δεν μπορεί να προδικαστεί.

Στο θέμα αναφέρθηκαν και κατά την ενημέρωση του Υπ. Υγείας τόσο η κυρία Βάνα Παπαεευαγγέλου όσο και ο Γκ. Μαγιορκίνης: «η επαναλειτουργία των σχολείων δεν αποτελεί μόνο στόχο για εκπαιδευτικούς λόγους, αλλά γενικότερα για την ψυχολογία και για την υγεία των παιδιών μας» είπε η κυρία Παπαευαγγέλου που αναφερόμενη στους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών, πρόσθεσε:

«Οι εκπαιδευτικοί αποτελούν για μας πολύ σημαντικούς λειτουργούς για την κοινωνία μας. Φροντίζουν τα παιδιά μας. Και θα εμβολιαστούν σαφέστατα, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση που έχουμε κάνει στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών».

Από την πλευρά του ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε: «Καμία απόφαση δεν λαμβάνεται ελαφρά τη καρδία, αλλά με πολύ κόπο από την Επιτροπή όπου γίνεται ανάλυση όλων των επιδημιολογικών δεδομένων, καθώς έρχονται από όλες τις Περιφέρειες της χώρας και αφού εξετάζουμε όλη την επικράτεια γίνονται οι αποφάσεις. Έχοντας πει αυτό, παραμένει υψηλή προτεραιότητα, όπως το έχουμε πει, το άνοιγμα των σχολείων. Οπότε θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα επανεκκινήσουμε».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *