Τι ερωτήσεις έκαναν κατά την αξιολόγηση των διοικητών των νοσοκομείων

Share Button

apergiaΤην πόρτα της εξόδου βλέπουν τελικά οι διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων, όπως επιθυμούσε εξαρχής η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από μια εντελώς τυπική διαδικασία, κατά τα λεγόμενα των ίδιων των διοικητών, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε χθες ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, από τους 71 διοικητές που αξιολογήθηκαν, οι 59 (44 διοικητές και 15 αναπληρωτές) παύονται από τα καθήκοντά τους και οι 12 (8 διοικητές και 4 αναπληρωτές) παραμένουν στις θέσεις τους. Εννέα διοικητές και αναπληρωτές διοικητές είχαν υποβάλει πριν από τη διαδικασία της αξιολόγησης την παραίτησή τους.

Στην ανακοίνωσή του, μάλιστα, το υπουργείο Υγείας «παινεύεται» για τη διαδικασία που ακολούθησε αναφέροντας ότι «για πρώτη φορά -αφού προηγήθηκε λεπτομερής αξιολόγηση από τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ)- υπήρξε διαδικασία προφορικής συνέντευξης για την αξιολόγηση και τη λήψη απόφασης αντικατάστασης των διοικητών». Μόνο που οι διοικητές καταγγέλλουν πως επρόκειτο για μια τυπική διαδικασία, η οποία έγινε «για τα μάτια του κόσμου».

Διοικητής δημόσιου νοσοκομείου ανέφερε χαρακτηριστικά στον «Ελεύθερο Τύπο» πως η πενταμελής επιτροπή τον ρώτησε πόσο χρόνων είναι!

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι διοικητές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων επισημαίνουν πως ερωτήθηκαν για ζητήματα τα οποία θα έπρεπε να είναι γνωστά στο υπουργείο Υγείας και που είναι εύκολο να τα βρει ο οποιοσδήποτε, όπως για παράδειγμα οι προϋπολογισμοί των νοσηλευτικών ιδρυμάτων ή το μέχρι τώρα έργο τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *