Τι γίνεται με την κατανομή των πιστώσεων του ΕΣΠΑ στις Περιφέρειες

Share Button

espaΤο ΕΣΠΑ για μια ακόμη χρονιά θα στηρίξει καινοτόμα προγράμματα που εφαρμόζονται στα σχολεία ενώ αναμένονται συνολικά να γίνουν περίπου 12.000 προσλήψεις.

Ωστόσο υπάρχει ένα θέμα με το ΕΣΠΑ σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, από το Υπουργείο Οικονομίας.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην κατανομή των πιστώσεων και όχι τόσο στον αριθμό αυτών ή στον χρόνο των προσλήψεων, αφού οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας με συστηματική εργασία κατάφεραν να τα έχουν όλα έτοιμα και αν δεν υπήρχε η εμπλοκή με τις αιτήσεις των αναπληρωτών και την προκήρυξη των εκλογών η πρώτη φάση προσλήψεων του ΕΣΠΑ θα πραγματοποιούνταν λίγο πριν τον αγιασμό.

Ο αιρετός του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) Υπουργείου Παιδείας, Βασίλης Βούγιας με ανάρτησή του έχει αναφερθεί στο θέμα της κατανομής του ΕΣΠΑ γράφοντας τα ακόλουθα:

Ως γνωστόν οι 3 Άξονες των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ καταργήθηκαν και κάθε μια από τις 13 Περιφέρειες της χώρας πρέπει να δημιουργήσει κι από ένα ξεχωριστό Τεχνικό Δελτίο ΕΣΠΑ. 13 Τεχνικά Δελτία λοιπόν από τις Περιφέρειες, που δεν είναι ακόμα σε θέση να σηκώσουν τεχνικά αυτό το βάρος. Στις 8 από τις Περιφέρειες της χώρας κατά τα φαινόμενα θα έχουμε πλήρη απορρόφηση, ενώ στις 5, σε άλλη λίγο σε άλλη πολύ, δεν θα έχουμε πλήρη απορρόφηση.

Στο “Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες”, δηλαδή στην Παράλληλη Στήριξη με εκπαιδευτικούς, Ε.Β.Π. και Σχολικούς Νοσηλευτές θα έχουμε σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας σχεδόν την ίδια απορρόφηση με πέρσι.

Στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για Ε.Δ.Ε.Α.Υ./ΚΕ.Δ.Δ.Υ. θα έχουμε περαιτέρω μείωση πιστώσεων σε σχέση με τις 220 περσινές, σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Επίσης η κάλυψη των ΚΕ.Δ.Δ.Υ. της χώρας με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς μέσω Προγραμμάτων ΕΣΠΑ αποκλείστηκε και για φέτος.

Για το ΕΣΠΑ στοιχεία με ανακοίνωσή του έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας του Παιδείας που έκανε λόγο για την εξασφάλιση κονδυλίων ύψους 160.629.590€ για την πρόσληψη 11.925 αναπληρωτών εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων για τις ειδικές δράσεις που αναπτύσσονται στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση καθώς και στην Ειδική Αγωγή (τάξεις υποδοχής, στήριξη των σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, ενισχυτική διδασκαλία, ολοήμερα σχολεία, κ.α.). Εντός των ημερών θα εκδοθεί και η ΠΥΣ ( Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου) ώστε να προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας σε προσλήψεις.

ΠΗΓΗ: www.aftodioikisi.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *