Την ενίσχυση του πυροσβεστικού κλιμακίου Φιλιατών ζητά ο Μάριος Κάτσης

Share Button

Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο Μάριος Κάτσης ζητώντας την ενίσχυση του πυροσβεστικού κλιμακίου Φιλιατών ενόψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, δήλωσε σχετικά:

Το πυροσβεστικό κλιμάκιο Φιλιατών αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στελέχωσης, το οποίο θα ενταθεί το επόμενο διάστημα εξαιτίας της επικείμενης αποστρατείας λόγω ηλικίας, δύο πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης. Αυτή τη στιγμή υπηρετούν στο κλιμάκιο 18 πυροσβεστικοί υπάλληλοι, εννέα μόνιμοι, οχτώ πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, και ένας εποχικός κατά την αντιπυρική περίοδο.

Η περιοχή ευθύνης τους, είναι αρκετά εκτεταμένη και περιλαμβάνει δύσβατες, ορεινές και δασώδεις τοποθεσίες. Ενώ κάθε χρόνο έχουμε εισαγωγή πυρκαγιών από τη γειτονική Αλβανία, που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το έργο του προσωπικού του κλιμακίου.

Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου λοιπόν, ζητώ από τον αρμόδιο Υπουργό και την κυβέρνηση, με Ερώτηση που κατέθεσα, να ενισχυθεί το πυροσβεστικό κλιμάκιο Φιλιατών με το απαραίτητο επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό, και να εξοπλιστεί με νέες υλικοτεχνικές υποδομές ώστε να στηριχθεί έμπρακτα η εύρυθμη λειτουργία του.

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *