Την ικανοποίηση των αιτημάτων των εκπαιδευτών οδήγησης ζητά ο Αλέκος Πάσχος

Share Button

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Με αφορμή το ψήφισμα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης Εκπαιδευτών Οδήγησης Ελλάδος της 28ης Ιανουαρίου 2021, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, και την ανάλογη ενημέρωση που λάβαμε από τις ανάλογες τοπικές επιχειρήσεις, παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας την ακόλουθη ιδιαιτερότητα που χαρακτηρίζει την λειτουργία του κλάδου τους τα τελευταία χρόνια.

Από το 2016, λόγω διαδοχικών πολύμηνων απεργιακών κινητοποιήσεων των εξεταστών, ο κλάδος υπολειτουργούσε, με κορύφωση το 2019 όπου για 10 συνεχείς μήνες, λόγω της διαρκούς αποχής των εξεταστών από τις προβλεπόμενες από τον νόμο εξετάσεις οδήγησης, η δραστηριότητά τους είχε περιέλθει σε ουσιαστική αναστολή λειτουργίας. Το 2020, με την ομαλοποίηση της κατάστασης στο ζήτημα των εξεταστών, και μετά την επαναλειτουργία τους λόγω κορονοϊού, ο κλάδος άρχισε και πάλι να λειτουργεί έστω και υποτυπωδώς. Όμως ακόμη κι αυτά τα ελάχιστα έσοδα που εμφάνισαν στο έτος 2020, ήταν υψηλότερα από τα αντίστοιχα του 2019 (που δεν λειτουργούσαν λόγω της απεργίας) με αποτέλεσμα να μην κρίνονται επιλέξιμοι σε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία στήριξης της επιχειρηματικότητας που προκηρύχθηκαν και εφαρμόσθηκαν τόσο από την Κυβέρνηση σε εθνικό επίπεδο, όσο και από την Περιφέρεια Ηπείρου σε τοπικό επίπεδο.

Από τα ανωτέρω, είναι εύκολα κατανοητό ότι ο συγκεκριμένος κλάδος υπολειτουργεί επί σειρά ετών και δεν δύναται να συγκριθεί με τους υπόλοιπους στηριζόμενους επιχειρηματικούς κλάδους, λόγω συστημικής αστοχίας χωρίς καμία δική τους υπαιτιότητα, στα πλαίσια της ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της κρίσης που βιώνουμε.

Και ενώ δεν έχουν λάβει καμία απολύτως ενίσχυση ή έστω στήριξη οι επιχειρήσεις του κλάδου, για την ζημία που υπέστησαν με υπαιτιότητα του Κράτους από την μη εφαρμογή της νομοθεσίας περί εξετάσεων όλα τα προηγούμενα χρόνια, έρχονται και σήμερα να αδικηθούν με την μη ένταξή τους στα προγράμματα ενίσχυσης πληττόμενων κλάδων, εξαιτίας της πλασματικής εικόνας κερδοφορίας έτους 2020 σε σχέση με το 2019.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, σας παρακαλούμε να εξετάσετε προσεκτικά και μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων της χώρας αλλά και για την άρση της άνισης μεταχείρισής τους έναντι των λοιπών ενισχυόμενων κλάδων, λόγω της προαναφερόμενης ιδιαιτερότητάς τους, και να ικανοποιήσετε τα απολύτως δίκαια αιτήματά τους.

Ιδιαίτερα, σας παρακαλούμε, αφενός να μην υπάρξει εφαρμογή του εισοδηματικού κριτηρίου συγκριτικά με το προηγούμενο έτος (2020 έναντι 2019), κατ’ εξαίρεση, του κλάδου εκπαιδευτών σχολών οδήγησης (ΚΑΔ 85.53.11.00) για την επιλογή τους κι ένταξή τους σε χρηματοδοτικές δράσεις ενίσχυσης και αφετέρου να τους δοθεί άμεσα η δυνατότητα επανυποβολής αιτημάτων σε ήδη προκηρυχθείσες δράσεις ή την προκήρυξη ενισχυτικής δράσης μόνο για τον συγκεκριμένο κλάδο, τόσο σε εθνικό όσο και περιφερειακό επίπεδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *