Το απόλυτο «μπάχαλο» για τη «νέα» Super League 2

Share Button

Ελλάδα είμαστε, συνηθισμένοι στην αβεβαιότητα αλλά όλα φωτογραφίζουν πως ενόψει της συγκρότησης της νέας Super League 2 θα ζήσουμε πρωτόγνωρες σκηνές, ακόμη και για τα δικά μας δεδομένα.

Σήμερα είναι 30 Ιουλίου και τι ξέρουμε ως «κλειδωμένο» για τη νέα κατηγορία που δημιουργήθηκε; Πως θα συμμετάσχουν 36 ομάδες, χωρισμένες σε 2 ομίλους. Μόνο αυτό, γιατί από εκεί και πέρα επικρατεί το απόλυτο μπάχαλο.

Ξέχωρα από το format της που ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει (πως θα είναι τα play off κτλ) εκκρεμούν πάρα πολλά βασικά. Πολλές ομάδες που δεν πήραν αδειοδότηση έμαθαν με αργοπορία πως τελικά είχαν δικαίωμα για ανανεώσεις μέχρι τις 30 Ιουνίου και η διοργανώτρια αρχή απέστειλε με καθυστέρηση αίτημα ώστε να λάβουν παράταση, το οποίο και απορρίφθηκε από την ΕΠΟ. Παρότι άπαντες το γνώριζαν, ο ΠΣΑΠ π.χ. πρόσφατα είχε αναλάβει σχετική πρωτοβουλία μήπως και βρεθεί λύση, αλλά μόλις πριν από μερικές ώρες ξεκαθάρισε.

Ναι, η τελευταία αγωνιστική της περασμένης σεζόν παίχθηκε στις 27 Ιουνίου και ένα μήνα μετά (plus μερικές ημέρες) δεν έχει γίνει. Και το πρόβλημα μεγιστοποιείται επειδή και άλλες ομάδες, πλην του Ορφέα, φαίνεται πως δύσκολα θα κατέβουν στο πρωτάθλημα και ο υπολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 3 με 4 επιπλέον. Η Σαντορίνη άλλωστε όλα δείχνουν πως θα είναι η επόμενη και από ώρα σε ώρα ίσως επισημοποιηθεί και η δική της αποχώρηση.

Σε αυτή την περίπτωση θα επωφεληθούν οι τελευταίοι από τη Football League ή οι τρίτες ομάδες από τους δύο ομίλους των μπαράζ στη Γ’; Δηλαδή αν πάμε με το παράδειγμα του Ορφέα που είναι το «χειροπιαστό», θα μείνει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ο Απόλλων Καλαμαριάς που τερμάτισε 9ος στο Βόρειο Ομιλο της Football League ή θα ανέβει ο Αχερών Καναλακίου που ήταν 3ος στον Βόρειο Ομιλο των μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής; Η «λογική», αν υπάρχει κάτι τέτοιο, «λέει» πως θα επωφεληθεί ο πρώτος επειδή δεν υπάρχει επικύρωση.

Ελα όμως που αυτό θα τραβήξει και υπάρχει ένα εύλογο ερώτημα. Οσοι παίκτες έχουν συμβόλαιο μαζί τους και για την επόμενη σεζόν είναι ελεύθεροι ή όχι; Εδώ σας θέλω. Μέχρι να επικυρωθεί η βαθμολογία η απάντηση είναι αρνητική, αλλά αυτό σημαίνει πως αν τελικά οι ομάδες τους υποβιβαστούν τότε θα αποδεσμευτούν στο μέλλον, ίσως και μόλις μερικές ημέρες πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος. Αντε να βρουν ομάδα.

Το συμπέρασμα όλων των παραπάνω. Φεύγει ο Ιούλιος και δεν ξέρουμε για τη νέα Super League 2 ούτε πώς θα γίνει ακριβώς, ούτε και ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν. Δηλαδή τα βασικά!

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *