Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο το πρόσωπο….

Share Button

Από την έναρξη ( 2019 ) της νέας θητείας του κυβερνητικού πλέον βουλευτή κ. Βασίλη Γιόγακα και την έναρξη της δεύτερης θητείας ( Σεπτέμβρης 2021 )του Δημάρχου Φιλιατών κ. Σπύρου Παππά παίζεται στις πλάτες των συμπολιτών μας και του τόπου μας, σε αγαστή μεταξύ τους, ένα διαρκές θέατρο του παραλόγου σε ρόλους συμπληρωματικούς και εναλλασσόμενους. Ρόλοι που υποτίθεται είχανε υποσχεθεί και αναλάβει για να στηρίξουν την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής και να θέσουν τις προϋποθέσεις για την τουριστική ανάπτυξη του πανέμορφου τόπου μας. Είναι βέβαιο, ότι. Εάν γινότανε έστω και το παραμικρό προς αυτή την κατεύθυνση η πόλη των Φιλιατών όχι μόνο θα κρατούσε τις υπάρχουσες υποδομές της, αλλά θα τις ενίσχυε περαιτέρω και θα αποτελούσε ένα ασφαλές καταφύγιο για όποιους θα επιθυμούσαν να επενδύσουν και να εγκατασταθούν στον τόπο μας. Σε αντίθεση όμως με τα υποσχόμενα, το δημοτικό σφαγείο οδεύει προς κλείσιμο, οι ζωοτροφές έχουνε φτάσει στα ύψη [ Μια μπάλα χορτάρι που στοίχιζε τον προηγούμενο χρόνο 5 ευρώ σήμερα στοιχίζει 9 ευρώ. Ένα κιλό καλαμπόκι από 9 ευρώ πέρσι έφτασε στα 14. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις ζωοτροφές για τις ιχθυοκαλλιέργειες καθώς και με τα άλλα διατροφικά προϊόντα ].

Το αποτέλεσμα των εφαρμοζόμενων πολιτικών οδηγεί την πρωτογενή παραγωγή σε μαρασμόκαι τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες μας σε υπερχρέωση και εξαθλίωση. Ακόμη και οι άλλοτε ακμάζουσες επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας κλονίζονται και προσπαθούν με πολλές προσπάθειες και εκσυγχρονισμό να διατηρηθούν ενεργές προσμένοντας σε ένα ευνοϊκότερο διεθνές περιβάλλον για να ανακάμψουν. Όσο για την τουριστική δήθεν αξιοποίηση του τόπου μας ότι και να πει κανείς θα είναι αχρείαστο. Άλλωστε όλοι πλέον βλέπουμε τα ορατά αποτελέσματα της ερημοποίησης στον τόπο μας.

Οι δυο λοιπόν προαναφερόμενοι πρωταγωνιστές των ισοπεδωτικών, για τον Δήμο μας, εφαρμοζόμενων πολιτικών κινούνται σε δρόμους παράλληλους και τέμνονται και αλληλοκαλύπτονται μόνο, αποκλειστικά, όταν είναι να μεγεθύνουνε την οδυνηρή εφαρμοζόμενη πολιτική τους. Αρκεί να υπενθυμίσουμε το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, το κλείσιμο του Δημοτικού Ξενώνα Φιλιατών, την συγχώνευση σε δυο από τρία τμήματα της Α΄ και Β΄ τάξης του Γυμνασίου Φιλιατών, την εξαγγελλόμενη μεταφορά του Υποθηκοφυλακείου Φιλιατών στην Ηγουμενίτσα κ.λπ. Και παλαιότερα παρατηρήθηκαν αντίστοιχες πρακτικές που μείωσαν τις προσφερόμενες στον τόπο μας υπηρεσίες, αλλά ποτέ τόσες πολλές και σε τόσο σύντομο διάστημα συνειδητές πολιτικές που αποψιλώνουν ουσιαστικά όλο το φάσμα των υπηρεσιών που προσέφερε η πόλη των Φιλιατών, απρόσκοπτα, επί πολλές δεκαετίες τους κατοίκους της επαρχίας μας. Δυο πρόσωπα που με την μορφή του Ιανού γίνονται ένα με συνειδητό στόχο την μετατροπή της επαρχίας μας από αλλοτινό πρωταγωνιστή σε μελλοντικό κομπάρσο των κοινωνικών, οικονομικών, πολιτιστικών και πολιτικών προοπτικών που αναφύονται στο Νομό μας.

Σε αυτά τα πρόσωπα εκφράζεται πλέον ο εκμαυλισμός των εφαρμοζόμενων πολιτικών και η συνεχής, επαναλαμβανόμενη και κουραστική ρουσφετολογία. Τους αφήνουμε λοιπόν με αυτά που τους χαρακτηρίζουν.

Εμείς με το παράδειγμά μας : σπάζουμε την σιωπή, μεταφέρουμε τον φόβο και τις αμφιβολίες σε αυτούς που αλόγιστα τον σπέρνουν , αφήνουμε στην άκρη τις συμπεριφορές και τις νοοτροπίες [ από όπου και αν προέρχονται ] που μας οδήγησαν στην τωρινή κατάσταση και προετοιμαζόμαστε με την ψήφο μας, να στείλουμε τα αχρείαστα και βλαπτικά αυτά πρόσωπα στο σπίτι τους,

Με εκτίμηση
Ο συμπολίτης σας
Λεωνίδας Ταφέκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *